Game-update: Burn the Rope Worlds, March of Heroes geannuleerd en gratis games

Final Freeway laat oude tijden van de arcadekasten op de iPhone herleven en is vandaag gratis te downloaden. Last Bunny is altijd gratis te downloaden en een nieuw renspel in een overvol genre.

GU DI Burn the Rope Worlds iPhoneHet gameswereldje op de iPhone en iPod touch steekt iets anders in elkaar dan op de volwassen platformen. Van sommige spellen komen er zelfs twee delen in amper een half jaar tijd uit. Dat is het geval met Burn the Rope Worlds. Van een hele andere orde was March of Heroes, een schietspel van Gameloft. Het zag er grotendeels al af uit, maar is gewoon keihard geannuleerd. Ter compensatie maar even twee gratis games vandaag: Last Bunny en Final Freeway.

Gameloft stopt met March of Heroes

Vietnam is een valkuil. Dat gold voor het Amerikaanse leger dat wel even orde op zaken gingen stellen in het communistische land. Dat gold voor de ontwikkelaar van Call of Duty die zich snel terugtrok uit de setting. En het geldt nu voor een van de grootste uitgevers van games op de iPhone; Gameloft. Ze heeft haar schietspel March of Heroes zelf eigenhandig geboobytrapt. March of Heroes zou de eerste van vele games van de uitgever worden die gebruik maakt van de aangekochte spelmotor Unreal Engine 3. Gameloft zegt dat ze doorgaat met de ontwikkeling van Unreal Engine-gebaseerde games, maar dat de eersten daarvan pas in het begin van 2012 zullen uitkomen. Op haar Facebook-pagina noch in andere media-uitingen geeft ze echter geen reden op waarom de stekker eruit is getrokken. “Fans die hierop hebben gewacht kunnen zich binnenkort uitleven met de krachtige Modern Combat 3 die eraan komt.” We hopen het.

Matig en toch leuk: Last Bunny

GU DI Last Bunny iPhone iPod touch screenshotHeb je net even geen geld voor Jetpack Joyride of houd je dat geld liever achter de hand? Dan is Last Bunny misschien een goede optie als je op zoek bent naar een ren-zolang-mogelijk spel. Jaja, daarvan zijn er inderdaad honderden op de iPhone, dat weten we. Maar Last Bunny heeft iets dat hem wel interessant maakt. Je kan namelijk zelf versnellen door de iPhone te kantelen. Ook kun je een keer in de lucht springen als je al in de lucht bent door een sprong. Dat bij elkaar opgeteld moet ervoor zorgen dat je de highscores binnensleept. De gaten in de flatgebouwen, ter plekke gedropte stekelblokken en inkomende raketten doen er alles aan om je die highscore te ontnemen. Last Bunny is gratis en geeft in ruil daarvoor een vrij aanwezige reclamebanner. En die verdwijnt ook niet. Daar moet je even mee leven, net als de pompende muziek die na een minuut of anderhalf weer opnieuw begint. Maar hee, het is wel even om het laatste konijn te redden.
Downloaden: Last Bunny (gratis)

Vandaag gratis: Final Freeway

GU DI Final Freeway iPhone iPod touchLike old times, baby! Alsof je ergens een munt in de iPhone moet gooien, neemt Final Freeway je mee naar de zweterige arcadehal van vroeger. Je neemt plaats in een vierkante cabine die de binnenkant van een Ferrari voorstelt, laat de munt in de automaat glijden en terwijl een blikkerig computergeluid aftelt, flankeren hete pixeldames je bij de start van jouw rit in de rode Italiaanse sportwagen. Toen heette het spel OutRun, voor de iPhone heet het Final Freeway en heeft het niks met de originele ontwikkelaar Sega te maken. Zie het als een homage van het van checkpoint naar checkpoint rijden, terwijl je auto feitelijk stilstaat en de horizon je voorbij zoeft. Bereik elk checkpoint binnen de aangegeven tijd, of je race is ten einde. Het zal toch niet zo zijn dat de zonovergoten gebieden en vrolijke bliepjesmuziek alleen de nostalgist deugd doet?
Downloaden: Final Freeway (vandaag gratis)

Trailer van de Dag: Burn the Rope Worlds

Na To-Fu 2 vorige week is er nu alweer een vervolgdeel van een populair spel binnen zeer korte tijd uitgebracht. En net als To-Fu 2 doet ook Burn the Rope Worlds vooral meer van hetzelfde, al is er wel een in het oog springende nieuwe modus. Die extra heet Endless Burn en wijkt qua concept behoorlijk af van het standardspel… het is namelijk een variant op Snake! Door de iPhone te kantelen, stuur je het vlammetje nu niet langs touwen, maar naar de insecten op het veld. De insecten die je verorbert worden aan je staart toegevoegd en zo kweek je een als maar langere vuurlijn die niet mag botsen. Andere toevoegingen zijn een Casual-modus voor spelers die het spelletje graag wat meer ontspannen spelen en uiteraard zijn er ook nieuwe levels. Honderd maar liefst. Honderd. Burn the Rope Worlds is schijnbaar al vrij endless van zichzelf.
Downloaden: Burn the Rope: Worlds (€0,79)

https://www.youtube.com/watch?v=0Rqjmm4fTtk

Eindeloos gameplezier met de dagelijkse Game-update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2011, 18:23
Categorie Games
Onderwerpen burn the rope, gameloft, iculture speelt, unreal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.