Game-update: 9mm is uit, Quiz Climber, Rise&Shine en Nederlandse Swords and Soldiers goedkoop

De Nederlandse iPhone-game is twee weken na de lancering alweer tijdelijk goedkoop, maar misschien sneeuwt de aanbieding onder door de uitgave van actiegame 9mm. De Game-update biedt meer nieuwe games.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DO 9mm iPhone iPod touch headerHet risico om als nieuwe iPhone-game overlopen te worden door andere games bij de tewaterlating is groot in de App Store. Zo groot dat het Nederlandse, net uitgebrachte Swords and Soldiers nu alweer in de aanbieding is gegaan. Maar hoe handig is deze timing? Eén van de langst verwachte spellen op de iPhone en iPod touch, de actiegame 9mm van Gameloft, is namelijk ook uitgebracht vandaag. Liever wijsneus dan schietkneus? Quiz Climber komt van goede huize.

9mm is uit

GU DO 9mm knokken iPhoneDe rust behouden, de situatie inschatten en dan pas handelen. Dingen die in het achterhoofd van elke politieman horen te spelen en meteen aantonen dat John ‘Loose’ Kannon uit 9mm nou niet echt een stereotype agentje is. De man vloekt alsof het een lieve lust is en dat is nog zijn zachte kant. Onderhandelen staat niet in zijn woordenboek; elke drugsbende en dealer die zijn pad kruist wordt ongenadig aan gort geschoten met een pistool, shotgun of semi-automatisch geweer. Het liefst slow-motion, terwijl hij al naar de volgende positie duikt die dekking kan bieden. De actie van 9mm is hard en temeer is het een grote verrassing dat er behalve een verhalende modus ook een multiplayer voor 12 mensen in Gameloft’s nieuwste actiespel zit. Online spelers hebben 4 kaarten tot de beschikking en Gameloft kennende, komen daar meer bij als de multiplayer aan slaat.
Downloaden: 9mm (€5,49, universele app)

Tijdelijk goedkoop: Swords and Soldiers

GU DO Swords and Soldiers iPhone iPod touchDat heeft niet lang geduurd. Swords and Soldiers, de tweedimensionale strategiegame van het Amersfoortse Two Tribes, is in de aanbieding. Het spel kwam op 7 juli uit, maar om te vieren dat Apple het tot Game van de Week heeft uitgeroepen, hebben ze de prijs omlaag gehaald naar 79 eurocent. Je trekt in dit spel ten strijde met legers van Vikingen, Azteken en Chinezen. Ieder van deze facties heeft zijn eigen troepen en speciale vaardigheden om het spel fris te houden. Het is een aardig spel hoor, daar kan deze prijsstunt niet aan liggen!
Downloaden: Swords and Soldiers (tijdelijk €0,79)

Hakken en zagen: Rise&Shine

GU DO Rise and Shine iPhone iPod touchOntkurk de champagne, de App Store verwelkomt binnenkort een nieuw spelgenre! Rise&Shine is een, komt ie, ritme-gebaseerd ninjaspel. Boem! In het spel trekken, als in elk ander ritmisch spel, blokjes op de maat van de muziek door het beeld. Ditmaal representeren ze echter geen trommel of baslijn, maar zijn het doelwitten om te doorklieven met een groot ninja-zwaard. Het concept is al bijzonder, maar Rise&Shine komt ook nog eens met een verkwikkende visuele stijl op de proppen. Voor de kenners: het doet wel een beetje denken aan Jet Set Radio en het hád ook echt een Dreamcast-game kunnen zijn. We zijn heel benieuwd of het lekker speelt. Omdat de iPhone geen fysieke knoppen heeft, maar een touchscreen waar je overal op kan drukken, voelen muziekgames vaak niet erg exact op het apparaatje. Laten we hopen dat Rise&Shine net zo tof speelt als dat het eruit ziet. Het spel verschijnt ‘binnenkort’.

https://www.youtube.com/watch?v=dsAjL_dTyG8&

Trailer van de Dag: Quiz Climber

Buzz! is een van de leukste gezelschapsspellen die voor de PlayStation verkrijgbaar is en absoluut het leukste quizspel voor de grote spelcomputers. Dus als de makers erachter met een gloednieuw quizspel voor de iPhone en iPod touch komen, dan verdient dat hoe dan ook ons blik. In Quiz Climber klim je zo hoog mogelijk in een boom – à la Doodle Jump, maar dan door vragen te beantwoorden. Bij elke vraag die je goed beantwoordt, stijg je een tak. Als je een vraag fout hebt, dan wordt je highscore opgeslagen. Online vrienden het ook spelen zie je ze zitten op de tak van hun highscore. Zo houdt het spel de competitie scherp – en verhoogt het de spanning als een tegenstander in beeld komt. De ontwikkelaar belooft constant nieuwe vragen aan te leveren die je kennis op allerlei vlakken test en gezien de reputatie van de ontwikkelaar, hebben we daar vertrouwen in ook. Als je een beetje goed bent in Engels, is Quiz Climber bij deze de Doodle Jump onder de quizspellen. Simpel, leuk en verslavend.
Downloaden: Quiz Climber (€1,59)
Downloaden: Quiz Climber Free (gratis)

Hier meer Game-update!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2011, 1:55
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen game, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.