Free Time: bekijk en deel wanneer je vrije tijd hebt

Met de app Free Time kun je snel en makkelijk ontdekken wanneer je tijd hebt voor een afspraak. Je kunt dit daarna delen op diverse manieren zoals sms, copy en paste of een e-mail.

Free Time pictogramAls je een volle agenda hebt, kan het flink lastig zijn om een datum te prikken voor bijvoorbeeld een bakje koffie met een relatie. De app Free Time is speciaal ontwikkeld om deze ‘gaatjes’ in je agenda’s te ontdekken. En als je eenmaal een gaatje hebt gevonden kun je dat makkelijk delen met de vriend of vriendin waarmee je wilt afspreken. De applicatie bestaat al even, maar heeft vandaag weer een update gekregen, waardoor het nu onder andere mogelijk is om vanuit de applicatie afspraken aan je agenda toe te voegen.

In de update heeft de ontwikkelaar een flinke rij aan bugs weggewerkt en enkele andere verbeteringen doorgevoerd. De belangrijkste vernieuwingen in de applicatie zijn de mogelijkheid om de tijd waarop slaapt te veranderen en de mogelijkheid om te kiezen welke agenda’s invloed hebben op je vrije tijd.

In de app kun je je agenda’s doorzoeken op vrije tijd door bepaalde filters in te stellen. Je hebt hierbij diverse mogelijkheden om je agenda te filteren op vrije tijd, waarbij het ook mogelijk is deze te combineren:

  • filteren op vrije tijd voor een bepaalde maaltijd (ontbijt, lunch en avondeten)
  • blokken vrije tijd van 30 minunten, 1 uur of 2 uur
  • vrije tijd in een bepaald tijdsbestek
  • of vrije tijd op een bepaalde dag

Daarnaast heeft de app ook diverse manieren om je vrije tijd te delen: via e-mail, copy en paste, een sms’je of door middel van ‘bump’. Stel: je wilt een afspraak plannen, maar door de vele afspraken die in je agenda staan is het moeilijk om een gaatje daarin te vinden. En heb je eindelijk een tijd gevonden, dan heeft de persoon waarmee je de afspraak wilt maken geen tijd. De ingebouwde ‘bump’-functie lost dat op. Als de persoon waarmee je wilt afspreken ook deze applicatie heeft geïnstalleerd, dan kun je door te ‘bumpen’ de gezamenlijke vrije tijd in beide agenda’s vinden.

Helaas zit er ook een minpunt aan deze app: je kunt maar één keer gratis de mogelijkheden om te delen uitproberen. Daarna zul je een in-app aankoop moeten doen, waardoor je ongelimiteerd toegang krijgt tot deze manieren van delen. Deze ‘premium-aankoop’ kost €0,79 en is eenmalig.

Downloaden: Free Time (gratis, met in-app aankoop van €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2011, 18:12
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.