Alternatieve Buienradar-app voor iPhone: sneller en meer functies (update)

Mobile Pioneers heeft een alternatieve Buienradar-app gemaakt die sneller is en meer functionaliteit bevat dan de originele Buienradar-app. De bron van de informatie is dezelfde.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

buienradar alternatiefAls de regen tegen het raam klettert, is Buienradar een app waar je bijna automatisch naar grijpt. Het is een van de populairste apps van Nederland. Maar wat doe je als je ontwikkelaar bent en niet helemaal tevreden bent met de functionaliteit van de officiële app? Dan maak je gewoon een eigen app en geeft deze een creatieve nieuwe naam: ‘Buienradar, met 2 uurs verwachting en makkelijker in gebruik!’ Deze alternatieve app is mogelijk om dat Buienradar.nl alle content op de website gratis ter beschikking stelt aan anderen. Er is op de website zelfs functionaliteit beschikbaar die nog niet in de officiële app zit. De app is gratis en verschilt op een aantal punten van de officiële app.


Een belangrijk verschil is dat deze nieuwe Buienradar-app radarbeelden levert met een 2-uurs verwachting. Die krijg je meteen in beeld zodra je de app opstart. Ook kun je de 2-uurs voorspellingen bekijken in een tabel, waarbij de app je GPS-locatie gebruikt. Je krijgt uitgesplitst per 5 minuten te zien wat de omstandigheden zijn, met aanduidingen als ‘motregen’ of ‘extreme neerslag’. Vanuit de app kun je tweeten, sms’en, facebooken en e-mailen hoe het met de weersverwachting is. Standaard zijn er 5 teksttemplates ingebouwd, zodat je niet steeds dezelfde tekst hoeft te tweeten of anderszins te delen.

buienradar-alternatief

Een klacht over de originele Buienradar-app is dat deze nogal traag is. De alternatieve Buienradar-app is een stuk sneller. De simpele structuur van vijf tabbladen brengt je snel bij de gewenste radarbeelden, waarbij je niet lang hoeft te wachten op het laden van de kaarten. De komende dagen blijft het flink stortregenen, dus reden genoeg om deze app te installeren. De gegevens komen rechtstreeks van http://gratisweerdata.buienradar.nl, dus de inhoud is net zo betrouwbaar als de originele app.

Ontwikkelaar Mobile Pioneers biedt de onofficiële app voor Buienradar gratis aan en is ook van plan om de app gratis te houden.

Downloaden: Buienradar, met 2 uurs verwachting en makkelijker in gebruik! (gratis)

Update: deze alternatieve Buienradar-app is uit de App Store gehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2011, 12:58
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerpen buienradar, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.