Gakufu Camera speelt bladmuziek via een iPhone-foto

De muzikale app Gakufu Camera speelt bladmuziek voor je af door je camera er op te richten. Het is handig als je geen noten kunt lezen, maar toch wilt weten hoe een bepaald muzieknummer klinkt.

Gakufu CameraMuziekherkenner Shazam is nog steeds een populaire app. Met het programma kom je er makkelijk achter hoe dat ene nummer op de radio heet. Gakufu Camera houdt zich ook bezig met het ‘scannen’ van muziek, maar doet het juist andersom: je maakt een foto van een pagina met bladmuziek, waarna de app hem noot voor noot voor je afspeelt. Uitermate handig wanneer je geen noten kunt lezen, maar toch wilt weten welk nummer er voor je neus ligt.

De app werkt zoals je zou verwachten: je richt de camera van je telefoon op een stuk muziek, waarna hij ziet waar de noten op de balk staan. Vervolgens mag jij aangeven wat de maat van de muziek is, zodat de app het voor je kan naspelen. Een door de ontwikkelaar gemaakte video laat de app in actie zien. Hierbij lijkt het erop dat je maar een paar noten tegelijk kunt omzetten naar geluid. Onhandig, al maakt het de app niet minder bruikbaar.

Op het moment is Gakufu Camera alleen beschikbaar in de Japanse App Store. Daar kost hij 350 yen, wat neerkomt op ongeveer €3,18. De Japanse app is wel al naar het Engels vertaald, we zien daarom geen reden waarom hij op een later punt niet in Nederland beschikbaar zal zijn. Zodra dit het geval is laten we het weten.

Downloaden: Gakufu Camera (350 yen, Japanse App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2011, 19:43
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, muziek maken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.