Fring maakt videobellen op de iPad mogelijk, maximaal vier personen

Fring heeft de Fring-applicatie aangepast voor de iPad en biedt nu videobellen aan, als eerste gratis app. Je kunt met z'n vieren tegelijk bellen. De videochat werkt via 3G en Wi-Fi.

fring group videoFring heeft zojuist een iPad-geoptimaliseerde app uitgebracht waarmee je met z’n vieren kunt videobellen. Het werkt uiteraard alleen op iPads met ingebouwde camera (de iPad 2) en het mooie is dat je alle deelnemers gelijktijdig kunt zien. Het scherm is in vier stukken verdeeld om vier losse videostreams te kunnen vertonen. Fring troeft daarmee Skype af, die nog een videobellen op de iPad heeft gerealiseerd. Je kunt de videochats voeren via Wi-Fi en 3G, ook wanneer de deelnemers op verschillende platformen zoals Android of Nokia werken. Fring is de eerste gratis videochat-applicatie voor de iPad. In de App Store was al wel Cisco’s WebEx verkrijgbaar, waarmee je ook videoconferenties kunt voeren, maar dat is gericht op zakelijke gebruikers en kost geld.


Voor iPhone-gebruikers heeft Fring ook wat vernieuwingen doorgevoerd, zoals Bluetooth-ondersteuning en verbetering van de connectiviteit. Natuurlijk kun je met de app ook nog gewoon instant messaging-berichtjes uitwisselen. Fring heeft de app meteen Fring Video Calls + IM genoemd, om de nieuwe functie te benadrukken.

Downloaden: Fring Video Calls + IM (gratis)
Meer info: Fring Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.