Fring en Skype verwikkeld in ruzie over videochat

Fring en Skype zijn in een ruzie verwikkeld. Volgens Fring heeft Skype de service na 4 jaar samenwerking geblokkeerd, terwijl Skype vindt dat Fring de Skype-service onaangekondigd uitschakelde.

fring skypeFring heeft een persbericht uitgebracht waarin ze klanten informeren over de ware reden waarom Skype is verdwenen uit de messenger-applicatie. Fring beweerde zelf dat ze de ondersteuning voor Skype tijdelijk hadden uitgeschakeld vanwege capaciteitsproblemen op de server. Maar er blijkt meer aan de hand: ze beweren nu dat Skype de service heeft geblokkeerd. Fring geeft al vier jaar toegang tot Skype-diensten maar krijgt nu te maken met een juridische actie vanuit Skype. In een persbericht en blogposting leggen ze hun kant van het verhaal uit: “They are afraid of open mobile communication. Cowards.”

Skype daarentegen heeft een ander standpunt: zij zeggen dat Fring de Skype-software onjuist gebruikte waardoor hun merk en reputatie schade opliep. Volgens hen gebruikte Fring de Skype-software altijd al op een manier zoals het niet was bedoeld. Ze overtraden daarmee de gebruiksvoorwaarden en licentie van de API. Verder zeggen ze al lange tijd in gesprek te zijn met Fring om het probleem vriendschappelijk op te lossen.

Toen Fring afgelopen vrijdag de ondersteuning voor videobellen via Skype uitschakelde, zonder vooraf te waarschuwen, was voor Skype de maat vol. Of Skype nu de service heeft geblokkeerd of dat Fring de stekker eruit heeft getrokken, is niet helemaal duidelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2010, 12:43
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen fring, skype, videochat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.