Pure for Flickr: nieuwe Flickr-app toont foto’s zonder gedoe

De nieuwe foto-app Pure for Flickr laat foto's schermvullend zien, zonder te veel extra informatie, knoppen en menu-opties. De bediening doe je met veegbewegingen.

pure iphoneSinds Flickr aankondigde een terabyte opslagruimte per klant gratis beschikbaar te stellen, zijn ze weer helemaal terug. Toch hoef je de officiële Flickr-app niet te gebruiken om door de fotocollecties te bladeren. Er zijn genoeg alternatieve Flickr-apps. De nieuwe app Pure is qua uiterlijk zijn tijd alvast vooruit en past goed bij het design dat Apple in iOS 7 zal introduceren. Geen knoppen en menubalkjes meer, maar zo weinig mogelijk clutter in beeld. Je moet er wel even aan wennen, maar leert snel de weg kennen in deze app. Alles is erop gericht om de foto zo schermvullend mogelijk in beeld te brengen. Details zoals titel, fotograaf en andere extra info komen pas in beeld op het detailscherm. In Pure for Flickr kun je je eigen fotofeed doorbladeren, favoriete en interessante foto’s of de laatst toegevoegde foto’s bekijken. Door naar links te vegen ga je terug, naar rechts vegen maakt het detailscherm zichtbaar.

Meer heb je niet nodig. Het instellen van een foto als favoriet gaat ook zonder knoppen: je dubbeltapt gewoon op de foto en er verschijnt een hartje. Favoriete foto’s kun je delen via sociale netwerken Twitter en Facebook. Door zoveel mogelijk achterwege te laten is Pure een snelle app geworden. Ontwikkelaar Muhamad Rheza Pahlevi beweert dat de gebruikersinterface sneller is dan alle andere Flickr-apps samen. Dat is een claim die moeilijk valt te bewijzen, maar snel is Pure for Flickr zeker. Een pluspunt ten opzichte van de officiële app is trouwens dat je makkelijk allerlei Flickr-foto’s vanuit de app kunt downloaden, via een grote zwarte knop met omlaag wijzende pijl. Meteen daarnaast vind je knoppen om foto’s op Twitter en Facebook te delen.

Downloaden: Pure (€0,89, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2013, 18:15
Categorie Fotografie en video
Onderwerp flickr

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.