Foursquare laat je nu je vrienden inchecken

De locatie-app Foursquare laat je voortaan niet alleen jezelf, maar ook vrienden inchecken. Ze moeten nog wel even toestemming geven.

Foursquare vrienden inchecken na iPhone-updateFoursquare heeft op de iPhone een update gekregen die ervoor zorgt dat je niet alleen jezelf, maar ook je vrienden kan inchecken op locaties. De nieuwe mogelijkheid kan ervoor zorgen dat het sociale netwerk gericht actiever wordt gebruikt: nu hoeft maar één iemand van een groep vrienden of collega’s het werk te doen. De mensen die je ook incheckt, ontvangen een pushbericht en geven daarna in Foursquare aan of ze inderdaad willen inchecken, of liever niet. Zo hoeft niet iedereen voor zich niet meer uitgebreid in te checken – en dat scheelt nogal wat stappen.

Voor Foursquare zelf lijkt de functie het nuttigst: vrienden die de app niet langer gebruiken, hoeven nu maar één keer op bevestigen te drukken, en ze gebruiken de app weer. Zo neemt de participatie in het sociale netwerk eenvoudig toe. The Next Web speculeert al dat de functie een voorbode kan zijn van de mogelijkheid om sommige vrienden automatisch in te checken.

Foursquare versie 6.2.2 introduceert verder nieuwe sorteermogelijkheden voor de Explore-functie. De sleutel is dat je meerdere filters kan gebruiken. Je kan niet alleen zoeken op koffietentjes of goedkope koffietentjes, maar ook op koffietentjes die goedkoop zijn en je nog niet geprobeerd hebt. En lekker dichtbij zijn. De sorteeropties zijn prijs, specials, afstand, nu open en ‘nog niet geweest’.

Downloaden: Foursquare (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2013, 19:18
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen foursquare, inchecken, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.