Foursquare gaat app-informatie bij check-ins tonen

Foursquare gaat het mogelijk maken voor apps om informatie bij check-ins te laten zien. Hierdoor kan bijvoorbeeld een eet-applicaties je aanraders geven als je bij een restaurant incheckt.

Foursquare Connected AppsHet zal binnenkort mogelijk zijn voor ontwikkelaars om een eigen app binnen Foursquare te maken die je specifieke informatie over een check-in kan geven. Hierdoor zou bijvoorbeeld een eet-applicatie bepaalde maaltijden kunnen aanraden wanneer je bij een restaurant incheckt. Ontwikkelaars kunnen aan de slag met een developer preview, zodat ze nu alvast aan hun in-app applicaties kunnen sleutelen. Gebruikers kunnen vanaf nu een aantal apps aan hun profiel koppelen.

Het is al langer mogelijk om een app aan Foursquare te koppelen. Apps zoals Instagram en Path kunnen al van Foursquare gebruikmaken om bijvoorbeeld check-ins te delen. De nieuwe optie zorgt ervoor dat apps via een API informatie aan Foursquare’s eigen app kunnen leveren. Naast aanraders in een restaurant zou The Weather Channel bijvoorbeeld het weerbericht kunnen laten zien wanneer je in een nieuwe stad incheckt.

Op het moment zijn er een aantal Foursquare-apps die al gebruikmaken van de nieuwe mogelijkheden. Zo laat Instagram foto’s zien van vrienden die op een locatie waren en krijg je door Path te koppelen te zien wat je vrienden daar over iets te zeggen hadden. The Weather Channel levert weerinformatie en Eat This, Not That en Foodspotting geven eettips. Tap je op deze informatie bij een check-in, dan word je automatisch naar de respectievelijke app gebracht. Voor een volledig overzicht van alle in-app applicaties en links om te activeren kun je terecht op Foursquare’s site. Veel applicaties beperken zich wel tot de Amerikaanse markt. Omdat ontwikkelaars via API’s ondersteuning kunnen toevoegen, kunnen Nederlandse ontwikkelaars ook meteen aan de slag.

Om van de nieuwe applicaties gebruik te maken moet je ze eerst aan je profiel koppelen. Dit proces is vergelijkbaar met het koppelen van een Facebook-applicatie: Foursquare’s site vertelt je wat voor gegevens een app van jou kan bekijken, waarna je kunt instemmen of de app kunt afwijzen.

Downloaden: Foursquare (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2012, 11:02
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp foursquare

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.