Foursquare 3.0 voor iPhone: aanbevelingen op basis van locatie

Foursquare heeft een grote update naar 3.0 gekregen met specials, aanbevelingen en een thermometer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

foursquare kleinFoursquare heeft vandaag een nieuwe versie van de iOS- en Android-applicatie gelanceerd. Er zijn een heleboel nieuwe functies toegevoegd aan de populaire locatiegebaseerde service, zo vertelt oprichter Dennis Crowley in een blogbericht. De grootste toevoeging is ‘Explore’, waarbij gebruikers aanbevelingen krijgen op basis van hun huidige locatie. De aanbevelingen zijn onderverdeeld in categorieën als koffie, eten, nachtleven en winkels. Of snuffel door alle suggesties en maak zelf een keuze.

Crowley legt uit dat Fourquare verschillende factoren gebruikt om goede aanbevelingen te doen, namelijk de plaatsen waar je eerder bent geweest, plaatsen die zijn bezocht door vrienden, jouw beoordelingen, de soort plaatsen die je vaker bezoekt (bijv. als je vaak naar nachtclubs gaat, dan komt de applicatie met veel nachtclubs als aanbevelingen) en welke plekken populair zijn. Ook aardig: Explore houdt rekening met de dag van de week. Op zaterdagavond krijg je dus hele andere tips voorgeschoteld dan op woensdagmiddag.

foursquare specials

Foursquare hoopt gebruikers aan te moedigen om in te checken met de komst van een speciale thermometer. Deze thermometer toont de algemene activiteit van een gebruiker tijdens de laatste zeven dagen. Stel, je checkte de afgelopen week vaak in, dan zal de thermometer hoog staan.

Als laatste lanceert Foursquare een loyaliteitsprogramma: Specials. Bedrijven kunnen zes beloningen aanbieden aan vrienden, newbies, Mayors (virtuele burgemeesters) of iedereen. Om te zien welke bedrijven in de buurt ‘specials’ hebben, moet je naar het tabblad ‘Places’ gaan.

leaderboard foursquare

Met FourSquare checken gebruikers virtueel in op locaties, zoals op een kantoor, in een winkel of in een discotheek. Wie het vaakst op een bepaalde locatie incheckt, die wordt ‘Mayor’ oftewel burgemeester. Daarnaast kunnen gebruikers zogenaamde badges verzamelen, zoals Local, Newbie, Bender, Explorer en Superuser.

Downloaden: Foursquare (gratis)

explore foursquare

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2011, 14:39
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen foursquare, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.