Football Meister 2.0 preview: uitdagingen met vrienden en livestanden

De belangrijke 2.0 update voor de iPhone-app Football Meister is ingediend bij Apple. Die introduceert Challenges waarmee je vrienden kan laten strijden met voorspellingen voor zelf bepaalde wedstrijden - net als een EK poule.

Football Meister 2.0 iPhone previewDe Nederlandse ontwikkelaar Green Orange heeft zojuist versie 2.0 van haar populaire app Football Meister ingediend, waarmee je voetbaluitslagen kan voorspellen voor punten en die kan vergelijken met vrienden. Football Meister 2.0 wordt eind volgende week in de App Store verwacht en heeft twee grote verbeterpunten. Het pusht livestanden van voetbalwedstrijden uit de Eredivisie, de Premier League, de Bundesliga en de Primera Division én het introduceert Challenges.

Challenges kan wel eens de voornaamste functie van de applicatie worden. Tot nu toe had je twee mogelijkheden om resultaten te vergelijken met vrienden. Het middelste tabblad gaf scores van alle toegevoegde vrienden weer en als dat te onoverzichtelijk werd, kon je met een knop favoriete vrienden toevoegen en daarmee direct de scores vergelijken. Die mogelijkheden blijven in versie 2.0, maar met Challenges kan daarnaast het deelnemersveld opgesplitst worden. Iedereen kan dadelijk een uitdaging aanmaken voor een groep vrienden. De uitdager stelt een prijs in (een rondje in de kroeg, tijdelijke roem of iets anders dat je zelf verzint) en de vrienden die mee mogen doen. Die krijgen een pushbericht dat ze uitgenodigd zijn en kunnen meedoen. De uitdager kan ondertussen instellen welke wedstrijden allemaal in de uitdaging betrokken worden. Aan het einde van de reeks is de winnaar bepaald.

Een van de screenshots geeft het al weg: kroegen, stadia, supportershomes en bedrijven kunnen een Premium-toernooi aanmaken. De insteek van Football Meister is daarbij dat Ajax ook zelf over de Ajax-challenge in het spel gaat. Het is tevens een voorzet voor een verdienmodel van Football Meister, maar hoe die toegepast gaat worden is nog niet bekend. De Challenges-modus komt natuurlijk op een perfect moment met het Europees Kampioenschap in het vooruitzicht.

Livestanden vormen het andere belangrijke aspect van de app. Je kan bij het voorspellen van wedstrijden in de Nederlandse Eredivisie of Engelse, Duitse en Italiaanse competitie aangeven of je gratis pushmeldingen over de wedstrijd wil ontvangen. Als je daarmee akkoord gaat, zie je wie wanneer een doelpunt maakt en wie een kaart krijgt. Ook de start, het einde en de wissels van een wedstrijden worden bericht. Je vindt de livestanden in de applicatie terug in je persoonlijke tabblad, waar je op de gevolgde wedstrijden kan drukken om het wedstrijdverloop te zien. De laatste gebeurtenis staat daarbij bovenaan.

Het is te hopen dat de servers van Football Meister de zware last van pushberichten versturen aankunnen. Bij vlagen geeft de applicatie wat langzaam respons als je wedstrijden voorspelt. Hoewel de ontwikkelaar hoopt dat de update aan het eind van volgende week wordt uitgebracht, kan die ook op een ander moment verschijnen. Dat lot wordt beslist door het reviewteam van Apple. Uiteraard lees je op iPhoneclub wanneer het zover is.

Downloaden: Football Meister (gratis)

Ontwikkelaar Paul Zurink wijst ons erop dat Football Meister voor de pushnotificaties gebruik maakt van de diensten van de onafhankelijke partij UrbanAirship. Daardoor worden de eigen servers niet belast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2012, 14:51
Categorieën Games, Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen football meister, poule, voetbal, voorspelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.