iPhone-apps van regionale omroepen krijgen uitzending gemist

De iPhone-apps van de regionale omroepen worden deze dagen bijgewerkt naar versie 4.0, met uitzending gemist op de iPhone en meer.

RTV Noord iPhone iPad uitzending gemistDe nieuwsapps van de Nederlandse regionale omroepen die in samenwerking met ontwikkelaar Peperzaken zijn gemaakt, worden de komende dagen voorzien van een update. Omroep Brabant, RTV Noord en RTV Oost zijn reeds bijgewerkt naar versie 4.0 en de updates voor de andere regio-apps zijn eveneens ingediend bij Apple. Versie 4.0 introduceert dat je de lettergrootte van de tekst in de app kan aanpassen, op zowel de iPhone als de iPad. De andere aspecten van de update zijn speciaal van toepassing op de iPhone en waren al eerder mogelijk op de iPad.

Het gaat daarbij om het bekijken van grote foto’s. Je kan foto’s aantikken om ze in volledig scherm in beeld te zien. De andere nieuwe functie is dat de apps voorzien zijn van uitzending gemist. Je kon al live televisie kijken naar de zender in de app en radio luisteren. Daar is nu aan toegevoegd dat je recente uitzendingen kan terugkijken. Hoe lang het duurt voordat de andere regio-apps ook voorzien zijn van de vernieuwingen, is afhankelijk van het goedkeuringsproces van Apple.

Na deze update voor de regionale omroepen-apps, richten de omroepen en ontwikkelaar Peperzaken zich nu op het uitbrengen van een gezamenlijke nieuwsapp die je moet kunnen downloaden voor ál het regionieuws in Nederland afkomstig van de omroepen. In de applicatie moet je de berichten van je huidige locatie en aangegeven locaties (zoals die van je ouderlijk huis) zien, waar je ook bent in het land.

Downloaden: Omroep Brabant (gratis, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: RTV Noord (gratis, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: RTV Oost (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2013, 15:51
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen omroep, rtv noord, rtv oost

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.