Food Processing voor iPhone geeft nieuwe draai aan Fruit Ninja

Food Processing is een nieuwe game van Chillingo, die voortborduurt op het spelidee van Fruit Ninja. Je moet voedingswaren kapotsnijden, maar dan wel op de juiste manier.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

foodprocessingAls je de nieuwe game Food Processing van Chillingo voor de eerste keer ziet, is er maar één gedachte mogelijk: dit is gewoon een kloon van Fruit Ninja. Het speelt zich echter af op een productielijn en het idee is dat elk soort voedsel een andere snijtechniek vergt. Als speler begin je met zes soorten voedsel. Elk soort voedsel vergt een andere vingerbeweging om te snijden. Je kunt ook bonuspunten verdienen door combo’s te maken. Hiermee unlock je geheime content. De game bevat ook een koppeling met Game Center en Crystal om scores uit te wisselen.

Bij noten en erwten moet je op het scherm tappen, bij maïs, pompoenen en aubergines moet je een swipe-beweging maken en bij granaatappels moet je eerst tappen en daarna swipen. Anders dan bij Fruit Ninja moet je eerst nadenken en dan pas actie ondernemen. Via een lopende band komen er steeds nieuwe voedingswaren langs, met een steeds toenemende snelheid.

food processingOp de lopende band komt ook regelmatig verrot eten langs, dat je moet weghalen. Je moet snel genoeg zijn en de voedingswaren in gelijke delen hakken. Net als bij Fruit Ninja mag je maar drie fouten maken. Er is een speciale Hell’s Kitchen-mode waarbij de lopende band extra snel gaat of bepaalde voedingswaren verboden zijn. Grafisch ziet de game er mooi uit, met speciale effecten wanneer je de voedingswaren kapotsnijdt. Echt origineel is het niet, maar Chillingo heeft wel een paar nieuwe game-elementen toegevoegd.

Downloaden: Food Processing (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2011, 0:03
Categorie Games
Onderwerp voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.