Flurry: nieuwe Twitter-app geïnspireerd door Tweetbot

Flurry is een nieuwe Twitter-app voor de iPhone en iPod touch die qua bediening erg doet denken aan Tweetbot, maar wat rustiger vormgegeven is. Helaas ontbeert de applicatie pushberichten voor de prijs van 2,39 euro.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Flurry for Twitter iPhone iPod touch Tweetbot-concurrentMisschien wel de laatste volledige Twitter-cliënt die we kunnen verwelkomen in de App Store, heeft vandaag een grondige update gekregen die kritieke fouten uit de originele versie verhelpt. Versie 1.0.1 maakt van het eind september uitgebrachte Flurry een volwaardige Twitter-app die is aangepast voor het 4-inch scherm van de iPhone 5 en een rustige interface geniet. Een knappe ververs-animatie zorgt ervoor dat de applicatie niet helemaal op Tweetbot lijkt.

Flurry for Twitter profielpagina ScarbirTweetbot geldt bij veel fanatieke Twitteraars nog altijd als de standaard van hoe een Twitter-app eruit moet zien op de iPhone. De applicatie blinkt uit in functionaliteit, gebruiksgemak en overzichtelijkheid – en het verbaast dan ook niet Flurry er visueel sterk aan doet denken. De applicatie heeft met een witte achtergrond van de tweets en een grijs-blauwe bovenbalk wel een behoorlijk rustigere kleurstelling. Dat kan voor personen die geen fan zijn van het grijze uiterlijk van Tweetbot, een reden zijn om over te stappen. Wie ooit Tweetbot heeft gebruikt, vindt meteen zijn weg in Flurry. Onderin tref je een navigatiebalk met achtereenvolgens toegang tot je timeline, mentions, privéberichten, zoekfunctie en lijsten.

Met een knop linksboven ga je naar een overzicht van je gekoppelde Accounts – een positie en pagina die direct overeenkomen met Tweetbot. En ook de intuïtie van de app is overgenomen. Je kan een tweet vegen om direct te reageren, een bericht te retweeten of te quoten, te favorieten, te markeren om later te lezen in Readability, Pocket of Instapaper en tenslotte is er een deelknop waarmee je een link naar de tweet kan kopiëren, de tweet kan kopiëren en de tweetlink kan mailen. Een tik op een tweet brengt hem groot in beeld en toont meteen de voorgaande conversatie, als er gereageerd is op een eerder bericht. De functie van de swipe en tik op een tweet zijn dus omgedraaid ten opzichte van Tweetbot, maar de bediening voelt verrassend vertrouwd.

Flurry doet gelukkig ook een en ander om zich positief te onderscheiden. De app heeft niet de auto-ververs optie van Tweetbot, maar ververst wel met een leuke animatie. Vraag een timeline van een persoon of gesprek op, en je ziet dat die als een blokkenstapel wordt opgebouwd. Een andere visuele gimmick is dat de huidige pagina los komt te staan van de schermranden als je een tweet tikt, en dat de pagina weer schermvullend wordt, als je de tweet verstuurd hebt. Daarnaast scrollt de app subliem vloeiend (op een iPhone 5) en kan je vanuit een tweetpagina handig met een veegbeweging terug naar de vorige pagina. Helaas tref je ook hier geen tweet-knop als je op de pagina van een zoekopdracht bent. Het is onbegrijpelijk dat zoveel Twitter-apps die functionaliteit laten liggen.

In de instellingen-sectie is Flurry net zo rustig als in de interface. Je hebt geen mogelijkheid om de lettergrootte aan te passen, het kleurenthema te veranderen, te bepalen met welke diensten je foto’s wil uploaden (video is niet mogelijk) of dat je liever je favoriete tweets bekijkt op de positie van het Lists-tabblad, bijvoorbeeld. Het zijn marginale minpunten in vergelijking met het feit dat Flurry pushberichten ontbeert. Tweetbot doet dat wel voor 2,39 euro en de officiële Twitter-app verstuurt ze zelfs gratis. In Flurry for Twitter hoef je echter geen meldingen te verwachten bij nieuwe reacties, persoonlijke berichten, retweets, favorieten of nieuwe volgers. Zo valt er nog steeds veel te winnen voor Flurry.

Downloaden: Flurry for Twitter (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2012, 1:06
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen flurry, sociale netwerken, tweetbot, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.