Global Pet Alert: bij vermiste dieren pushberichten ontvangen en versturen

Global Pet Alert is een gratis Nederlandse iPhone-app waarmee je een pushbericht naar andere gebruikers kan versturen als je dier vermist. De app kijkt zelf of een vermissing reëel is.

Global Pet Alert iPhone iPod touchMet de Nederlandse iPhone-app Global Pet Alert kun je je dieren als vermist opgeven, waarmee je een pushbericht verstuurt die andere gebruikers van de applicatie ontvangen. Zij zien in deze ‘Amber Alert’ voor dieren dan de naam en een foto van je uit het oog verloren dier. De toepassing werd net voor dierendag uitgebracht voor een prijs van 79 cent. De prijs bleek een te grote drempel te zijn voor een app die zoveel mogelijk dierenliefhebbers wil bereiken. Daarom biedt verzinner Willy Kroes de applicatie nu gratis aan in de App Store.

Global Pet Alert vermiste dieren in omgevingDe bedoeling is dat daardoor meer mensen de toepassing gaan gebruiken, waardoor de kans op het terugvinden van een dier via de app veel reëler is geworden.

Om misbruik en grapjes in de applicatie te voorkomen, kan je niet zomaar even andere gebruikers lastigvallen met een pushbericht. Je hebt een account nodig om gebruik te kunnen maken van Global Pet Alert en daarbij word je verzocht meteen je huisdieren door te geven, met naam, foto, omschrijving. Op het moment dat een dier vermist is, kan je aangeven vanaf wanneer dat het geval is en voer je een aanvraag voor een pushbericht in. De makers van de app bekijken of de vermissing serieus lijkt en daarna wordt het bericht al dan niet verzonden.

Global Pet Alert vermist dier opgevenAls ontvanger van alarmmeldingen heb je eveneens een filter om niet allerlei vermissingen door te krijgen waar je niks aan hebt. Je kan filteren op vermissingen van 500 meter tot een straal van 10 kilometer en krijgt alleen bij berichten binnen die afstand een pushbericht. In de app kan je aangeven dat je een dier gevonden hebt – zodat alles weer goed moet komen. Op de algemene vermiste dierenpagina in de applicatie wordt trouwens gezocht op een straal van 250 kilometer. Volgens Willy Kroes is dat zodat de app ook zonder veel gebruikers in het begin nog gevuld is. Met meer gebruikers wordt de afstand kleiner.

Global Pet Alert is geen bijzonder mooie applicatie en ook niet een die je om de haverklap nodig zal hebben. Toch kan het iemand zomaar erg blij maken als je hem wél op zak hebt en kan gebruiken. De app is naast iOS ook op Android-telefoons te downloaden.

Downloaden: Global Pet Alert (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2012, 15:21
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerp dieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.