iOS game-update: Modern Combat 4 beelden, 2012 The End Escape, Party Fundraiser en koopjes

Modern Combat 4: Zero Hour ziet er onvoorstelbaar goed uit in de nieuwe video die uitgever Gameloft van het schietspel heeft vrijgegeven. De tijd opvullen met een gratis politieke variant op Pac-Man, is slechts een troost.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU MA 2012 The End Escape header iPhoneEven jezelf knijpen. ‘Dit is echt een iPhone-game, dit is echt een iPhone-game, dit is echt een iPhone-game.’ Gelukt? Nog maar eens een keer kijken. De grote uitgever Gameloft heeft een ontwikkelaarsdagboek van haar nieuwste schietspel Modern Combat 4: Zero Hour vrijgegeven en het ziet er on-ge-kend goed uit. Het voelt bijna als zelfkastijding om je tot die tijd zoet te houden met 2012 The End Escape en Party Fundraiser USA 2012, een politieke Pac-Man.

Het einde is nabij: 2012 The End Escape

GU MA 2012 The End Escape iPhone iPod touchHet einde van de wereld is een dankbaar thema voor iPhone-games die voortborduren op Temple Run, en dat is niet zo verwonderlijk. In 2012: The End Escape rijd je in een auto zo ver mogelijk weg voor een regen van meteorieten, laserstralen van UFO’s, vluchtende legereenheden en alle ontploffende en crashende auto’s die dat op de weg met zich meebrengt. De insteek van het spel is echter minder braaf dan je misschien verwacht. Je bent zelf ook bepaald geen lieverdje en beukt met je auto andere auto’s tegen de zijkant aan om ze te beroven van hun laatste centen. Dan knallen ze maar in de vangrail en is hun leven ten einde: als de Aarde ten onder gaat, is het blijkbaar elke man voor zichzelf. Je bestuurt je bolide met kantelbewegingen en geeft een behoorlijke dot gas bij als je het scherm indrukt, en met de munten die je spaart van de berovingen kan je betere auto’s kopen waarmee je sneller door het overige verkeer scheurt. Bij je eerste bezoek in de Store Garage, koop je bijvoorbeeld al een Knight Rider-achtige auto waarmee je op twee wielen crosst als je versnelt. 2012 The End Escape is een vlot spel en het is tijdelijk gratis te downloaden, dus wees er snel bij. Maar toch: het is ons na een fiks aantal potjes nog steeds een beetje onduidelijk onder welke omstandigheden we nou wel of niet botsen. Het einde komt vaak onverwacht.
Downloaden: 2012 The End Escape (tijdelijk gratis, universele app)

Politieke Pac-Man: Party Fundraiser

GU MA Party Fundraiser iPhone keuzemenuWaar wil je virtueel geld voor inzamelen om de politieke campagne voor te steunen, Barack Obama of Mitt Romney? Naast de vraag om in te loggen met een mailadres of Facebook-account, hoeft Party Fundraiser USA 2012 niks meer van je te weten en kan je starten met spelen. Dat doe je afhankelijk van je keuze met een van de twee presidentskandidaten voor de volgende verkiezingen in de Verenigde Staten, in de setting van… Pac-Man. Jawel, als jaknikkend presidentskandidaathoofd probeer je alle muntjes in een level op te vreten zonder dat je in de handen valt van de spookjes. Die zijn in Party Fundraiser vervangen door logo’s van de andere partij, dus olifanten als je zelf Obama speelt en ezels als je Romney bent. Met de munten die je zelf vergaart, kan je later overigens andere presidenten en mensen er omheen spelen, zoals president Bush in het geval van de Republikeinen. Je stuurt het spel door een kant op te vegen voor de desbetreffende afslag, maar in de praktijk werkt dat lang niet altijd vlekkeloos. In de States is er een wedstrijd gaande wie de meeste ‘funds’ bij elkaar kan sparen; wij hebben ‘slechts’ een gratis Pac-Man kloon. Of een met meer power-ups voor 79 cent.
Downloaden: Party Fundraiser USA 2012 (gratis)
Downloaden: Party Fundraiser USA 2012 Pro (€0,79, extra power-ups)

GU MA Party Fundraiser USA 2012 iPhone

Trailer van de Dag: Modern Combat 4: Zero Hour

“Het verschil tussen de spelcomputer en de mobiele telefoon wordt steeds kleiner”, oppert een van de medewerkers van Gameloft in de eerste ‘developers diary’ die de uitgever heeft vrijgegeven voor haar schietspel Modern Combat 4: Zero Hour. Natuurlijk is het een reclameuitspraak om de game extra kracht bij te zetten, maar wij hebben onze ogen ook geopend en zien precies dezelfde ontwikkeling. Kijk hoe Dead Trigger, het inmiddels een beetje door stilte omgeven Infinity Blade Dungeons en nu Modern Combat 4: Zero Hour eruit zien en twee jaar geleden had je niet geloofd dat het voor de mobiele telefoon was gemaakt. Als de getoonde beelden van Modern Combat 4 uit de developers diary rechtstreeks afkomstig zijn van de iPad of iPhone, legt het spel de lat weer net zo hoog als Modern Combat 3 vorig jaar. Open ruimtes met een indrukwekkend gevoel van schaal, snelle schietactie en vloeiende animaties die met behulp van motion capture en game-matige zwaartekrachtwetten uit de mouw worden geschud: Modern Combat 4 is met ingang van deze trailer misschien wel de meest veelbelovende iPhone-game van het moment geworden. Het is nog niet bekend wanneer Zero Hour uitkomt.

De koopjeshoek

Tijddoders nodig tot Zero Hour? Deze games kan je vandaag gratis of goedkoop meepakken.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2012, 22:26
Categorie Games
Onderwerpen feestdagen, gameloft, iculture speelt, modern combat, pac-man, verkiezingen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.