Flitsers.mobi gebruikt nu Google Maps en toont drukte op de weg

Flitsers.Mobi voor de iPhone toont naast flitsers nu ook drukte op de weg, met gekleurde wegen. Bij zwart moet je rekenen op files.

Flitsers.mobi iPhone verkeer en filesDe Nederlandse flitsers-app Flitsers.mobi is overgestapt naar Google Maps en ziet daarmee af van de kaarten die Apple zelf aanlevert voor apps. Dat is het eerste punt van vernieuwingen dat wordt genoemd in versie 2.9.12 van de populaire applicatie. Dankzij de overstap kan je de kaart tijdens het rijden nu ook in 3D-weergave bekijken en kan je bovendien kiezen tussen de satellietkaarten en hybride weergave. Daarnaast zie je nu hoe druk het is op de wegen, aan de hand van kleuren op de kaart.

Groene wegen staan voor normaal verkeer, bij geel moet je rekening houden met eventuele vertraging. Rood staat voor langzaam rijdend verkeer en bij zwart ben je aan de beurt: dan is er sprake van filevorming. Ontwikkelaar MobilePioneers rept van een unieke feature, maar niets is minder waar: directe concurrent Flitsmeister bood vanaf de grote update 3.0 in september vorig jaar al een indicatie van de drukte op de weg.

Flitsers.mobi drukte op de wegen iPhoneFlitsers.Mobi lost verder een probleem op dat onlangs in de applicatie is geslopen. De mogelijkheid om je route uit te stippelen om daarop de verkeersdrukte en flitsers te zien, moet nu weer werken. In de vorige versie kreeg je soms pas achteraf meldingen van flitsers die aan de weg stonden, maar dat mag nu niet meer het geval zijn. Ten slotte is de applicatie voorzien van een koppeling naar de iPhone-app Files Nederland, eveneens van ontwikkelaar MobilePioneers. Die app biedt filenieuws en is eigenlijk wat overbodig geworden sinds de update van Flitsers.Mobi. We zagen een link naar een andere app van dezelfde ontwikkelaar onlangs ook al bij WeatherPro en MeteoEarth.

De iPhone-app Flitsers.Mobi is ook verkrijgbaar in de gratis variant Flitsers.Mobi Light. Die heeft reclame in beeld, maar verschilt verder niet.

Downloaden: Flitsers.mobi (€2,69, iPhone, iOS 5.0+)
Ook verkrijgbaar: Flitsers.mobi Light (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2013, 13:23
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerp flitspalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.