Video Filters voor iPad: ruim 100 filters voor zelfgemaakte video’s

Video Filters is iPhone- en iPad-app waarmee je video's maakt en bewerkt met meer dan 100 filters, zoals grijstinten en sepia-effecten.

Video FiltersIn de App Store struikel je over de apps voor fotobewerking en kleurige filters. Videobewerken is iets minder gangbaar, al is Apple’s eigen iMovie natuurlijk een prima keuze. Voor de iets serieuzer videobewerker is er het prijzige iPad-app TouchEdit. De Video Filters-app voor iPad lijkt een betere optie voor het grote publiek: de toegankelijke app biedt meer dan 100 filters voor een acceptabele prijs.

De app levert in ieder geval precies wat zijn titel belooft. Het biedt een enorme verzameling filters die je op een video kunt toepassen. De lijst is onderverdeeld in categorieën met bijvoorbeeld bruine en blauwe sepia-effecten en grijswaarden. Je ziet meteen hoe het laatste beeld oogt met het desbetreffende effect. De keuze wordt toegepast op het beeld dat via de camera binnenkomt en wordt op het scherm getoond. Er is ook een fotoknop die het filmen niet onderbreekt.

Naast live toepassen van een effect kun je ook eerder opgenomen videobeelden bewerken. Met de importeerknop zet je de video’s in de app. Als het effect is toegepast, kun je ook dit resultaat exporteren naar de camerarol zonder het origineel te wijzigen. De app kent een snelheidsregelaar waarmee je de video kunt vertragen of versnellen. De snelheid wordt ook opgeslagen, zodat je van een origineel een slowmotionfilmpje kunt produceren.

Video Filters

Video Filters bevat helaas geen onderdeel om filmfragmenten te knippen. Om video’s op te nemen en achteraf van een filter te zien voldoet het prima. Er zijn ook wat menu’s met gevorderde opties die het voor de enthousiaste hobbyfilmer net wat leuker maken, zoals de handmatige keuze voor beeldverhoudingen als 4:3 en 1:1, een andere resolutie of het aantal beelden per seconde. Door drie maal op het scherm te tikken kun je zelfs zaken als de belichting, de focus en de witbalans handmatig instellen. Met lang tikken regel je bijvoorbeeld het contrast en de verzadiging. Verder is er nog een overlay mogelijk om het shot precies goed uit te lijnen en kun je de tijd en datum en tijd in beeld laten weergeven.

De appbeschrijving vermeldt niet dat deze app alleen op nieuwere iPads werkt. Toch kunnen we wel aanraden om in ieder geval een iPad met een camera te gebruiken en het liefst een snelle iPad van de derde of vierde generatie met genoeg opslagruimte.

Downloaden: Video Filters (€3,59, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2013, 12:15
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.