FNV brengt seniorenmagazine uit op iPad en iPhone

De Vakbond FNV brengt naast de papieren editie van het nieuwe FNV Senior Magazine ook een digitale versie voor iPad en iPhone uit. Die blijkt echter moeilijk leesbaar.

FNV SeniorDe grootste vakbond van Nederland heeft een magazine uitgebracht voor leden op leeftijd. FNV Senior Magazine is uitgebracht in een papieren oplage van 210.000 exemplaren. De inmiddels bejaarde Jules Deelder nam op 8 mei de papieren versie van het magazine in ontvangst in het Rotterdams Hotel New York. De digitale versie kwam op 20 mei met iets minder spektakel de App Store binnenvliegen. De uitgave is gratis en er is elke twee maanden een nieuw nummer. Wel heb je een flink sterke leesbril nodig om het magazine te kunnen lezen en dat is een wat ongelukkige keuze bij deze wat oudere doelgroep.

Er is voor gekozen om FNV Senior Magazine uit te brengen als een uitgave in de Kiosk-app. Dat betekent dat de navigatie door de app al vertrouwd is en dat de abonnementen op een bekende manier beheerd kunnen worden. In het magazine zijn links en video’s verwerkt die je meteen kunt aantikken. Met bladwijzers onthou je interessante pagina’s. Leden van FNV Senior kunnen ook de links naar ledenvoordeelpagina’s volgen.

FNV SeniorDe doelgroep kan zich vermaken met interviews met Hans Wiegel en Nelly Frijda en tips over oververzekering. Toch is de inhoud van het magazine iets te direct overgezet van de papieren editie, waardoor een volledige tijdschriftpagina op het scherm van de iPhone wat klein uitvalt. We raden daarom aan het magazine alleen op de iPad te lezen. Zelfs dan zijn de letters zijn vaak erg klein en na inzoomen zijn de artikelen moeilijk leesbaar. Een aangepaste opmaak voor mobiele apparaten beter zijn geweest dan deze PDF-omzetting.

Downloaden: FNV Senior Magazine (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2013, 14:30
Categorieën Kiosk, Nederlandse apps
Onderwerpen fnv, jailbreak, ouderen, springboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.