iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Flipboard krijgt Nederlandse nieuwsselectie

De nieuws-app Flipboard is voortaan in het Nederlands uitgevoerd op de iPad en iPhone. De applicatie vertaalt rubrieksnamen naar het Nederlandse en laat je allerlei Nederlands nieuws van bronnen als het NRC toevoegen.

Flipboard iPad persoonlijk nieuws lezenDe om zijn uiterlijk geroemde nieuws-app Flipboard heeft een aanzienlijke update gekregen voor de iPad, iPhone en iPod touch. De applicatie is voortaan gelokaliseerd voor Nederland, wat inhoudt dat zowel de interface als de nieuwsselectie in de applicatie toegespitst zijn op ons land. Zo kan je naast de belangrijkste berichten uit de Amerikaanse media, ook de hoogtepunten van Nederlandstalige nieuwsbronnen zien. Je kan onder andere de gezamenlijke stream van iPadclub.nl en iPhoneclub.nl als paneel aan je Flipboard toevoegen.

Flipboard Cover storiesAls je op een plus drukt om een nieuw paneel toe te voegen, of op het rode vaantje om de contentgidsen te bekijken, zie je nu als eerste suggestie Nederland staan. Een druk daarop brengt je op een pagina waarop allerlei uiteenlopende bronnen worden vermeld. Vol trots kunnen we stellen dat iCulture er deel van uitmaakt, maar je kan ook de Volkskrant, het nieuwsblog van NRC.next, de beste Instagram-foto’s van Friesland, Marketingfacts, het mannenblad Esquire en zelfs het programma van poppodium Tivoli als paneel toevoegen. Er zijn ook twee verzamelpanelen toe te voegen: Nieuws in Nederland bevat de laatste berichten van bekende nieuwssites als NU.nl en NOS.nl, Populair in Nederland is een mix van veelvuldig gelinkte artikelen op Twitter en populaire Instagram-foto’s.

De interface van Flipboard 1.9.3 is niet geheel in het Nederlands uitgevoerd als je al een account op de nieuws-app had. Als je eerder al Amerikaanse nieuwscategorieën als panelen aan je Flipboard toevoegde, blijven die bijvoorbeeld News en Technology heten. Begin je met een schone lei, dan zijn de namen van de panelen die je toevoegt aan je Flipboard wel Nederlandstalig. De nieuwsselectie daarin blijft echter op Amerikaanse leest geschoeid. Als je bronnen in je moerstaal wilt toevoegen, moet dat dus echt vanuit de contentgids Nederland.

De laatste update van Flipboard brengt nog twee vernieuwingen met zich mee. Je kan je YouTube-account aan de applicatie toevoegen, waarna de laatste video’s uit de kanalen die je volgt zichtbaar worden in de app. Ook kan je berichten van het sociale netwerk Google+ toevoegen aan je nieuwspanelen.

Downloaden: Flipboard (gratis, ook geschikt voor iPhone)

Zie je geen Nederlandse contentgids staan na de update? Flipboard herinstalleren helpt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2012, 10:47
Categorie Nieuws
Onderwerpen flipboard, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.