Fleksy: iPhone-toetsenbord voor blinden en slechtzienden

De onlangs bij Apple ingediende iPhone-app Fleksy maakt het makkelijker voor blinden en slechtzienden om een bericht te typen. Dit bericht kan vervolgens via een andere app worden verzonden.

FleksyOntwikkelaar Syntellia heeft de iPhone-app Fleksy ingediend bij Apple. Fleksy is een speciaal toetsenbord, waarmee blinde en slechtziende iPhone-bezitters gemakkelijker een bericht kunnen tikken. De app schotelt je een gewoon toetsenbord voor, maar houdt constant in de gaten waar de knop zit waar je op drukte. Hierdoor kan de app voorspellen welk woord je eigenlijk probeerde te typen. Omdat ieder geschreven woord door de app wordt opgelezen, weet de gebruiker of hij iets goed heeft getikt.

Je kunt een getypt bericht via Fleksy e-mailen, tweeten, SMS’en of via een andere app verzenden. Bij e-mails wordt aangegeven dat ze met Fleksy zijn verstuurd. Fleksy zal het voor slechtziende iPhone-bezitters makkelijker maken om een berichtje te typen. De app is niet de enige methode om je iPhone als slechtziende te bedienen: in de instellingen van iOS kun je bij de optie ‘Toegankelijkheid’ onder ‘Algemeen’ onder andere VoiceOver inschakelen, een optie die onderdelen op het scherm beschrijft. Door één keer te tappen weet je of je vinger boven de juiste knop hangt, waarna je twee keer kunt tappen om hem te gebruiken. Deze functie staat ook ingeschakeld in onderstaande video, waarin Fleksy wordt gedemonstreerd.

Fleksy is inmiddels ingediend in de App Store; wanneer de app precies verkrijgbaar zal zijn is nog niet duidelijk.

Via The Next Web.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2012, 10:45
Categorie Productiviteit
Onderwerpen blind, fleksy, slechtziend, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.