Flipboard binnen een paar weken op de iPhone

Flipboard komt binnen enkele weken ook op de iPhone beschikbaar. Dat heeft CEO Mike McCue bekendgemaakt.

ipad-apple-flipboard-appFlipboard was één van de meest opzienbarende apps van 2010. De app kreeg veel aandacht omdat het artikelen van meerdere websites samenbundelde in een fraaie interface. Zo maak je een eigen magazine, helemaal afgestemd op je interesses en voorkeuren. Je favoriete websites staan ertussen, maar ook favoriete twitteraars die over onderwerpen praten die jou interesseren. Reuters besteedt in een artikel aandacht aan de toekomstplannen van Flipboard. Daarin is te lezen dat de iPhone-versie van Flipboard binnen een paar weken wordt verwacht. Ook zijn de bedenkers van plan om films en tv-shows te gaan integreren.

Dat laatste vergt nog het meeste werk. CEO Mike McCue is druk bezig om overeenkomsten met studio’s en contentaanbieders te sluiten. Flipboard zal dan veranderen van een app met artikelen en sociale netwerken naar een multimediaal platform om te lezen, te kijken en te luisteren. De uitbreiding was de afgelopen weken al gestart, met concentdeals met Oprah.com en The Economist. Ook verschenen er voor het eerst reclamebanners.

De makers hebben 60,5 miljoen dollar investeringsgeld gekregen om de app verder uit te breiden. Drie miljoen mensen hebben Flipboard al gedownload, al wil dat niet zeggen dat al die mensen de app ook nog actief gebruiken. Uiteindelijk wil Mike McCue ook ebooks gaan verkopen, om een breder publiek aan te spreken met een breder media-aanbod. McCue is trouwens ook bestuurslid van microblogdienst Twitter.

Downloaden: Flipboard (gratis – voor iPad)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2011, 20:53
Categorie Nieuws
Onderwerpen flipboard, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.