Game-update: Modern Combat 3, Contre Jour, Sprinkle en Edge Extended

Edge Extended, Sprinkle en Contre Jour ogen, klinken en spelen origineel op de iPhone en iPod touch. Ondertussen onthult Gameloft het standaard aandoende maar ongetwijfeld succesvolle Modern Combat 3.

GU DO Sprinkle iPhone headerDoor softwaretruucjes zit er nog steeds rek in de capaciteiten van de iPhone als gamesplatform, maar een volledige, innemende gameservaring in een 3D-omgeving lijkt vooralsnog niet mogelijk op de huidige iPhones. Uitgever Gameloft doet een serieuze gooi met Modern Combat 3, maar verder staat deze donderdag vooral in het teken van 2D-spelletjes die verbazen met een unieke audiovisuele stijl. Op dát gebied is er nog oneindig mogelijk, lijkt het. Contre Jour, Sprinkle en Edge Extended onderscheiden zich er meteen door.

Gameloft onthult Modern Combat 3

De grote mobiele speluitgever Gameloft laat eindelijk zien waar ze toe in staat is met de aangekochte Unreal Engine 3-spelmotor voor de iPhone en iPod touch. Of is Modern Combat 3 toch gemaakt met een flink opgepoetste eigen spelmotor? Of worden hier iOS- en PlayStation 3-beelden door elkaar gebruikt? Het is moeilijk te zien in de flitsende eerste trailer van Modern Combat 3: Fallen Nation. Wat wel te zien is, is dat het schietspel nog steeds zwaar leunt op Call of Duty Modern Warfare voor de ‘volwassen’ spelcomputers. Fallen Nation krijgt 13 verhalende missies, die zich onder andere afspelen in Rusland en Los Angeles. Daarnaast krijgt de shooter een multiplayer voor 12 spelers en plant Gameloft het spel te voorzien van aankomende updates. Wij durven te gokken: die behelzen meer omgevingen voor de multiplayer, net als in het grote voorbeeld. Modern Combat 3 moet aankomende herfst verschijnen. Voor de gelegenheid is Modern Combat 2: Black Pegasus alvast afgeprijsd naar 79 eurocent.

Sprinkle: Feed Me Water

GU DO Sprinkle iPhone iPod touchIn de kortstondig populaire iPhone-game Feed Me Oil dirigeerde je een oliestroom naar de mond van een monster. Hoewel de gehele tekenstijl uniek was, verblufte het spel vooral met de prachtige animatie van de olie. Sprinkle past geheel in hetzelfde straatje als Feed Me Oil. Het ziet er eigenzinnig, bijna Pietje Puk-achtig uit met een rode brandweerwagen die met zijn waterkanon de vuurtjes blust. Maar het is het water zelf dat de hoofdrol opeist. Niet voor niets is Sprinkle al eens Trailer van de Dag geweest. Het water krioelt zich in de vele bochten die de standaard 22 levels van het spel rijk zijn. Het klotst, nee danst, zich langs de obstakels die verplaatst moeten worden om de waterstroom bij het laatste brandgevaar te laten uitkomen. Tegen betaling van 79 eurocent of bij het behalen van de maximale score op de 22 uitdagingen, krijg je nog eens een zwik levels voorgeschoteld. Om die score te halen, dien je zo min mogelijk water te gebruiken. Ga er maar eens aan staan als het er zo uitziet.
Downloaden: Sprinkle: Water Splasing Fire Fun! (€0,79)

Gepriegel en gepingel: Contre Jour

GU DO Contre Jour iPhone iPod touchKen je Amélie, de tedere Franse romantische film die internationaal hoge ogen gooide? Die werd voorzien van prachtig subtiel pianogepingel van Yann Tiersen en vormde de inspiratie voor de soundtrack van Contre Jour. Normaal hoeven we zulke informatie niet te weten bij spelletjes, maar hier is het relevant. We horen Amélie namelijk de hele tijd door. En iedereen die de film gezien heeft, zal hetzelfde gevoel hebben. Ook qua spelervaring is Contre Jour niet de origineelste. Je moet ervoor zorgen dat een rond balletje met een groot oog naar een eindbestemming komt. Daarvoor kun je onder andere de grond ophogen zoals in het autorijspelletje Bumpy Road en kun je de zwarte blob meevoeren in bubbels aan touwtjes die doen denken aan Cut the Rope. De uitkomst is echter beter dan de som der delen. Contre Jour is een stemmig zwart spel met prachtige muziek en zestig levels die niet altijd prikkelen, maar wel lekker doorspelen.
Downloaden: Contre Jour (€0,79)

Trailer van de Dag: Edge Extended

Het bestaan van de originele Edge op de iPhone en iPod touch was ronduit rumoerig. Dan stond het spel met het klimmende kubusje wel weer in de App Store en dan weer niet. Één ding was wel stabiel: de kwaliteit van het spel. Ontwikkelaar Mobigame heeft zich niet op de kast laten jagen door alle rumoer en komt vandaag doodleuk met de opvolger die meer stressige, isometrisch bekeken platformactie met een zesvlak biedt. Edge Extended speelt meer met de grootte van de omgeving en legt de nadruk vaak meer op snelheid dan op puzzelen. Zo sta je regelmatig tegenover een zwarte kubus die de weg voor je blokkeert of zelfs vernietigt. En of dat op de zenuwen werkt. Er zijn 23 nieuwe, stressverhogende bliebmuziekjes en 44 nieuwe levels. Edge heeft allang niet meer het alleenrecht op een anders-dan-anders uitstraling op de iPhone (kijk alleen maar eens naar de twee games hierboven!), maar staat qua gameplay nog steeds als een huis.
Downloaden: Edge Extended (€0,79)

Wat wordt de Game van de Week?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2011, 18:43
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, iculture speelt, modern combat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.