Gratis versie van Doodle Jump verschenen

Er is een gratis Doodle Jump voor de iPhone en iPod touch verschenen! Helaas stikt de versie van de reclame en zijn de mogelijkheden zeer beperkt.

Doodle Jump Free iPhone iPod touchEven graven in de geschiedenis van het ultra-populaire springspelletje Doodle Jump. De game zag het licht in de App Store voor de iPhone en iPod touch op 16 maart 2009. Het kostte al sinds de introductie 79 eurocent en is nooit in prijs gewijzigd. Het heeft meer dan 30 updates gehad en is miljoenen keren gedownload. En nu, na tweeënhalf jaar, is er dan eindelijk een gratis probeerversie van Doodle Jump uitgekomen: Doodle Jump Free.


De gratis versie beperkt zich tot twee thema’s: het originele ‘doodle’ (schets) thema en de ruimte-variant, waarin de groene hoofdpersoon met lange neus een ruimtepak draagt. Er is geen online multiplayer voorhanden en Game Center voor achievements en online scoreboards is eveneens niet van de partij. Onderin beeld staat tijdens het spelen reclame en in het menu verschijnen pop-ups over andere Doodle Jump Free iPhone iPod touch screenshotgames die de ontwikkelaar heeft gemaakt. Het is duidelijk: de demo geeft niks teveel weg en Doodle Jump Free is slechts een opstapje voor nog meer verkopen van Doodle Jump.

Doodle Jump is een simplistisch spelletje waarin je zo hoog mogelijk moet komen door van platform naar platform te springen. Dat doe je door de iPhone te kantelen. Af en toe moet je tijdens de actie schieten op vijanden die boven je vliegen en je laten vallen. Toen Doodle Jump in het begin van 2009 uitkwam, was het een van de opzienbarende iPhone-spellen die iedereen kon oppakken. Inmiddels zijn er honderden spellen die voor elk type speler geschikt én leuk zijn.

Downloaden: Doodle Jump Free (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.