Flip-camera keert terug als iPhone-app Givit

Givit is de iPhone-app van het voormalige team achter de Flip-camera. De app is een alternatief voor SocialCam waarbij je filmpjes meteen kunt bewerken en publiceren.

flipcamDe FlipCam (zie foto hiernaast) was ooit een apparaatje dat je als blogger gewoonweg móest hebben. Als blogger hoefde je geen dure videocamera meer mee te slepen naar beurzen en persbijeenkomsten, want het werd doodgewoon om mensen te interviewen met een Flip Mino of een andere videocamera uit de Flip-lijn. In je vrije tijd kon je er ook nog leuk privéfilmpjes mee schieten. Totdat Cisco het bedrijf achter de FlipCam overnam en het hele project vakkundig de nek omdraaide. Maar de ontwikkelaars van de originele Flip-software zijn nu terug… met een iPhone-app.

givit icoonDe Flip ging ten onder aan het feit dat mensen ontdekten dat er ook een behoorlijk bruikbare videocamera in hun smartphone zat. Daardoor werd de losse Flip overbodig. De makers van de Flip-software hebben de opkomst van smartphones zoals de iPhone misschien vervloekt, maar toch hebben ze ervoor gekozen om nu een app voor de iPhone uit te brengen. Givit gaat de concurrentie aan met andere sociale video-apps zoals Viddy en SocialCam. De app is gratis en wordt geleverd met 5GB online opslagruimte. Wie meer wil moet bijbetalen.

De app kan de filmpjes ook meteen bewerken en meerdere filmpjes combineren. Je voegt effecten, muziek en overgangen toe. Leuke scenes kun je meteen markeren, zodat je ze later bij het nabewerken snel weer terugvindt. De gemaakte video’s deel je op YouTube, Facebook of via e-mail.

Downloaden: Givit (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2012, 21:17
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.