iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Belasting Alert: iPhone-app geeft melding voor aangiftes

Belasting Alert is een simpele Nederlandse app die je op de hoogte kan houden omtrent CAO-nieuws, belastingveranderingen en aangiftes zakelijk of particulier doormiddel van pushberichten.

Belasting Alert iPhone iPod touchOf je het particulier of zakelijk doet maakt niet uit; het is in ieder geval niet wijs te laat te zijn met belastingen doorgeven. De nieuwe iPhone-app Belasting Alert voorziet in pushberichten die je worden toegestuurd naar aanleiding van de belasting die je zelf moet afdragen. Zo kan je als particulier herinnerd worden aan het invullen van de inkomstenbelasting en het verwerken van de toeslagen, en zijn er zakelijk nog veel meer opties. Bovendien kan de app je informeren over CAO-updates en het laatste belastingnieuws.

De applicatie verzamelt het nieuws van verschillende bronnen, zoals bijvoorbeeld Elsevier Fiscaal en RBnet. De berichten omvatten zowel aankondigingen van nieuwe informatie over regels, als uitleg van nieuwe regels zelf. Zo lees je bijvoorbeeld over de bijtelling van de auto van de zaak volgend jaar en de ingang van de flex-BV vanaf afgelopen maandag. Er is een apart tabblad voor CAO Nieuws, waarin je wijzigingen in CAO’s op verschillende vlakken meekrijgt met een ingangsdatum. In het derde tabblad kan je instellen of je het aantal nieuwe berichten of het aantal CAO-updates zichtbaar wilt maken in de app-badge van Belasting Alert. Dat doe je in veruit het belangrijkste tabblad van de app: Alerts.

Belasting Alert nieuwsberichten iPhoneBelasting Alert is al even uit, maar kreeg dinsdagavond een update die ervoor zorgt dat het instellen van de pushberichten naar behoren werkt. Bedrijfsmatig kan je kiezen uit pushberichten voor je eenmanszaak of V.O.F, of een B.V.. In de eerste kan je kiezen voor een melding voor de omzetbelasting per kwartaal of maand, de loonbelasting per 4 weken of maand, de inkomstenbelasting en de toeslagen. Bij een B.V. kan er gekozen worden voor meldingen omtrent de omzetbelasting per kwartaal of maand, loonbelasting per 4 weken of maand, de deponering van de jaarstukken en de vennootschapsbelasting.

Ontwikkelaar AppSupply sloeg de handen ineen met Primain Accountants & Belastingadviseurs voor de totstandkoming van de app. De partijen dekken zich alvast in voor het gebrek aan mogelijkheden voor specifieke situaties. Belasting Alert houdt het graag simpel en algemeen.

Downloaden: Belasting Alert (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2012, 12:34
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerpen belasting, herinneringen, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.