NU.nl brengt NUtvgids HD op de iPad uit

NU.nl heeft de NUtvgids HD uitgebracht, een televisiegids voor de iPad met sterke nadruk op sociale media zoals Twitter en Facebook.

nutvgids-iconSanoma heeft een nieuwe tv-gids voor de iPad uitgebracht. De app dient als tweede scherm bij het televisiekijken, waarbij je live kunt zien wat op sociale media over een bepaald tv-programma wordt gezegd. Wij kregen alvast een preview van de app, die vanaf vanochtend in de App Store te vinden is. De app toont welke programma’s er op tv zijn en over welke programma’s veel wordt gesproken. Ook kun je zien waar je Facebook-vrienden zoal naar kijken, zodat je er online samen over verder kunt praten.

NU.nl heeft de app laten sponsoren door KPN. Reclame van KPN is dan ook duidelijk aanwezig in de app: op het startscherm, op het programma-overzicht en bij het bekijken van details van een uitzending. De link tussen tv-kijken en KPN is wel aanwezig: KPN is lang niet meer een aanbieder van telefonie, maar houdt zich ook met digitale tv en internet bezig. Voor concept en ontwerp werkte Sanoma nauw samen met Pickle Factory, een bedrijf dat voor de Sanoma App Challenge 2010 een concept bedacht voor een geïntegreerde iPad tv-gids.

Voor de iPad is NUtvgids zeker niet de enige gids. Eerder verschenen al TVGids.nl voor iPad, Veronica Magazine tv-gids, Microgids en TVGids Easy.

Downloaden: NUtvgids HD (gratis)

nutvgids-programma-overzicht

nutvgids-programmadetail

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2011, 9:57
Categorieën Amusement, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.