Pulse breidt uit met Facebook, Instagram, Tumblr en YouTube

De Pulse-nieuwsapp krijgt sociale feeds van YouTube, Tumblr, Instagram, Flickr en Facebook. Het is voor het eerst dat Pulse zich op het gebied van sociale netwerken waagt.

pulse-socialNewsleesapp Pulse wil zich niet langer beperken tot nieuws. Ze zijn een sociale weg ingeslagen door de nieuwsfeeds uit te breiden met sociale netwerken zoals Facebook, Instagram, Tumblr, Flickr en YouTube. Pulse bevatte al de populairste items van Instagram, YouTube en Readability, plus een feed van Reddit. Maar met de nieuwste update gaan ze een stap verder. Maar er ontbreekt nog wel iets: Pulse leest allerlei items in, maar neemt niet de sociale functies zoals likes en commentaren mee vanuit de toegevoegde sociale netwerken. Dat komt misschien nog in een latere update. Wat ook ontbreekt is Twitter, maar dat heeft meer met Twitter’s protectionistische maatregelen te maken dan met onwil van Pulse.

Je hoeft maar één keer in te loggen op je sociale accounts om ze vervolgens op alle platformen waar je Pulse gebruikt te zien opduiken. Wat is gebleven is de stijlvolle presentatie van de items. Wel is het bekijken van foto’s en video’s via de Pulse-app verbeterd: het ziet er strakker uit en de app legt meer nadruk op plaatjes. Om nog even terug te komen op Twitter: een tweede reden om geen tweets toe te voegen is dat die sterk zijn gebaseerd op tekst. Ze passen daardoor niet goed bij het ‘nieuwe’ Pulse. Pulse legt in een blogposting uit dat deze week is uitgeroepen tot ‘Social Week’.

Downloaden: pulse-readers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2013, 20:40
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.