Retweeted: Nederlandse iPhone-app toont wie jou retweet op Twitter

Retweeted is een nieuwe Nederlandse iPhone-app waarmee je ziet wie je heeft retweet, inclusief volgersaantallen en link naar profielpagina's.

Retweeted iPhone iPod touchNOS-nieuwslezer en nu ook app-ontwikkelaar Rachid Finge heeft een simpele iPhone-app uitgebracht die moet afrekenen met een frustratie van hemzelf. Met Retweeted kan je zien wie op Twitter je berichten heeft geretweet; je bericht letterlijk herhaald heeft zonder het aan te passen. Dat is een steekje dat Twitter zelf laat vallen en waar deze Nederlandse app handig op inspeelt. Je ziet welke berichten het meest worden herhaald en krijgt meteen een glimp van het profiel van de twitteraars waar je mee te maken hebt.

Retweeted is een simpele app. Nadat je de applicatie aan een of meerdere Twitter-profielen hebt gekoppeld, zie je twee pagina’s om doorheen te scrollen. Een toont de tweets die zijn geretweet in chronologische volgorde, met je nieuwste tweet bovenaan. De ander toont de populairste tweets de afgelopen tijd, iets wat zakelijk gezien misschien wel veel zwaarder weegt. Het is bovendien een functie die ontbreekt bij de enige directe concurrent in de App Store: het gratis te downloaden Retweets.

En Retweeted heeft nog meer te bieden ten opzichte van de gratis app. Zo zie je als je op een tweet drukt, de retweeters onder elkaar staan – inclusief het tijdstip waarop ze de boodschap hebben herhaald. Twitteraars worden weergegeven met profielfoto (die niet altijd even snel laadt), volledige naam, Twitter-gebruikersnaam en het aantal volgers. Eveneens zie je de eerste tekens van de profielomschrijving van iemand op Twitter. Na twee regels wordt die afgebroken. Wil je verder lezen, dan kan je op een bericht drukken. Je krijgt dan de opties die persoon te (ont)volgen en om naar diens complete Twitterprofiel te gaan. Retweeted opent uit zichzelf de applicatie Tweetbot om een profiel te tonen. Er is geen optie om voor een ander programma te kiezen. Je kan de lijst van retweeters overigens op drie manieren sorteren: op datum, gebruikersnaam en aantal volgers. Bovenin beeld zie je ten slotte het totale bereik van de tweet, uitgedrukt in volgers.

Retweeted overzicht retweets iCulture Retweeted personen die retweeten

Een laatste functie van Retweeted ligt verscholen in de Settings. Daar kan je kiezen uit elf kleurenthema’s met popnamen als Green Mile, Yellow Submarine, Purple Rain en Fifty Shades of Grey’s Anatomy. De meeste kleuren zijn nogal bont en maken de leesbaarheid er niet beter op. Die laat sowieso een beetje te wensen over. Het lettertype dat Finge’s app hanteert, is klein in het overzicht van tweets en priegelig klein in het overzicht van retweeters. Daarnaast is het jammer dat Retweeted geen mogelijkheid heeft om ook geciteerde tweet(er)s weer te geven, zodat je een nóg beter overzicht hebt van wie aan de haal gaan met je berichten. Er zijn dus nog wel wat verbeterpunten voor een volgende versie.

Downloaden: Retweeted (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

Volg @iCulture en haar vaste redactie ook op Twitter: @gonny, @JeanPaulH, @BasVroegop en auteur van dit artikel @Scarbir.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2013, 7:30
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.