FietsKompas: plan fietsroutes met Belgische iPhone-app

Met de iPhone-app FietsKompas kan je fietsroutes uitstippelen in België. Dat doe je aan de hand van knooppunten van Toerisme Vlaanderen.

FietsKompas België header iPhoneZin in een spontane fietstocht? FietsKompas is een nieuwe Belgische iPhone-app die je daarbij kan helpen. De applicatie van de hand van Niels Buekers laat knooppunten voor fietsers op de kaart zien, die zijn geïndexeerd door Toerisme Vlaanderen. Zo kan je vooraf of ter plekke tijdens het fietsen een route uitstippelen. De lengte van alle afstanden tussen knooppunten wordt bij elkaar opgeteld en zo zie je het aantal kilometers van je tocht.

FietsKompas werkt eenvoudig: na een zoekopdracht op gemeente of postcode, of handmatig ingezoomd op de kaart verschijnen knooppunten in beeld. De eerste die je aantikt geldt als startpunt van je route en met elke die je daarna indrukt, verleng je de route. Daarna kan je hem opslaan met de diskette rechtsboven in beeld en komt hij terecht in het overzicht van routes dat je in het middelste tabblad terug kan zien. Daar zie je ook de totale lengte staan.

FietsKompas Lanaken knooppunten FietsKompas route uitzetten iPhone

Opgeslagen routes kan je voorzien van een eigen naam. Selecteer er een in de lijst en je ziet de naam, de datum van aanmaken, een overzicht van de knooppunten die zijn gebruikt in de route, de optie een route te verwijderen en natuurlijk de route te starten.

Zodra je GPS is ingeschakeld en op het pad van de route bent, toont FietsKompas waar je op je route bent. Zo fungeert de app ook als kaart. Verder lijkt het erop dat je een route kan delen, maar dat is niet waar. Delen vanuit de app houdt enkel in dat je een tweet plaatst waarin je stelt dat je een route hebt gemaakt, niet eens met inbegrip van de route zelf. Routes kunnen delen in de applicatie met een stemsysteem lijkt een leuke volgende stap voor FietsKompas.

Downloaden: FietsKompas (€1,79, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2013, 20:42
Categorieën Belgische apps, Sport
Onderwerp fietsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.