iOS game-update: Clash of Clans krijgt duistere barakken, The Blockheads update en CampusCrisis

Clash of Clans heeft problemen met de server na de laatste update voor iPhone en iPad en The Blockheads is een ander spel na laatste update.

GU DI header Clash of Clans iOSWauw, wat een hitdichtheid in de iOS game-update op iPhoneclub.nl vandaag. Het populaire gratis spelletje The Blockheads heeft een grote update gekregen die de game echt een ander ritme geeft. Het nog veel populairdere spelletje Clash of Clans heeft eveneens een grote update gekregen met een hoop verbeteringen, maar die brengt op moment van schrijven wel problemen met de server met zich mee. En dan is er CampusCrisis: het volgende populaire renspelletje?

Clash of Clans: betere barakken, muurbrekers en meer

GU DI Clash of Clans iPad iPhoneHet ontzettend populaire en gratis te downloaden strategiespel Clash of Clans heeft een aanzienlijke update gekregen naar versie 3.54 op de iPhone en iPad. Die doet een handreiking naar iedereen die sneller de muren van online tegenstanders wil afbreken: er zijn nieuwe extra sterke muurbrekers die gebruik maken van bommen en afleidingen vermijden. Maar wel tegen een prijs: ze nemen twee kampplaatsen in en dus gaan ze ten koste van andere eenheden die je mag meenemen in je plunderingen van andere gebieden. Maar er zijn nog veel meer wijzigingen. De hoofdrolspelers zijn nieuwe duistere barakken en bijbehorende duistere baraktroepen. Gunstelingen vliegen en vallen aan met dodelijk zuur, varkensruiters springen over muren en de nieuwe Valkyries zijn dames die een wervelwind aan chaos veroorzaken. Je weet dat je geplunderd bent door een speler met duistere troepen, als je duistere grafstenen in je eigen vesting tegenkomt. Hoe dan ook is er veel nieuw geweld tegen muren dus, maar daar staat ook weer tegenover dat je nu meerdere muurstukken in één keer kan verplaatsen.

En er zijn meer tweaks, oh ja: in het labaratoriumscherm kan je altijd door upgrades bladeren, troepen kunnen dichtbij obstakels worden geplaatst, je kan op de kaart zien hoeveel buit sololevels herbergen, in het logboek zie je een percentage voor totale vernieling en het aantal wachtende troepen telt niet meer mee voor de troepcapaciteit als een barak wordt verbeterd. De laatste verbetering is ook niet onbelangrijk: Clash of Clans moet vanaf nu vloeiender lopen bij grote hoeveelheden eenheden op het scherm.
De reacties van dit artikel mogen aangewend worden om je clan te promoten, hoera! Maar: geen geruzie.
Downloaden: Clash of Clans (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Let op: Clash of Clans kampt momenteel met serveronderhoud en laadt daarom (hopelijk) tijdelijk niet.

The Blockheads voert taken uit op de achtergrond

GU DI The Blockheads iPad iPhone screenshotAls je het over populaire spellen hebt zeg: ook ‘de Minecraft in het plat’ The Blockheads heeft een grote update gehad. Wat heet grote; een update die het spel een andere insteek geeft! Vanaf nu kan je niet drie bouwers, maar vier bouwers inschakelen om materialen te verzamelen en taken voor je uit te voeren. En… je kan ze aan het werk zetten terwijl je zelf niét actief aan het spelen bent! De bouwers voeren je opdrachten dus op de achtergrond uit, waardoor je veel meer werk kan verzetten als je wel aan de slag gaat in The Blockheads. Let er wel op dat je bouwers nog steeds moe en hongerig worden: als je ze te lang niet naar zo omkijkt, kunnen ze behoorlijk onder hun werk gebukt gaan. Het spel heeft er zowaar een Tamagotchi-element bij gekregen op deze manier. Verder tref je vanaf nu vis in de zee, kan je een hengel maken om die te vissen, moet je oppassen voor haaien, kan je vissen roosteren en kan je kelp eten om onderwater in leven te blijven. Heb je The Blockheads eerder afgewezen, dan wordt het tijd misschien nu weer een sprong in het diepe te wagen.
Downloaden: The Blockheads (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Trailer Screenshot van de Dag: CampusCrisis

GU DI CampusCrisis iPad iPhone kleinHee, een renspelletje in 3D! Stop de persen! CampusCrisis is de zoveelste variant op games als Temple Run als Subway Surfers en ditmaal speelt het een slim spelletje om de doelgroep (voornamelijk tieners en jongeren, gokken we) te bespelen. CampusCrisis speelt zich namelijk af op een middelbare school waarin je als verveelde deugniet achterna wordt gezeten door de rector. In je ontsnapping uit de school kan je behalve door de schoolgangen ook terecht komen op de atletiekbaan buiten het gebouw, en in beide gevallen glijd je onder hekjes door… want die zijn altijd zo vertegenwoordigd in schoolgangen, je weet zelluf. Verder pas je op voor openslaande deuren, blokkades van schoolmeubilair, hoekige gangen en natuurlijk bokshandschoenen uit de muur. CampusCrisis gaat vast scoren met zijn kleurrijke thema en bekende spelconcept, maar we moeten wel alvast waarschuwen dat de uitwerking matig is. Het spel pakt je veegbewegingen niet altijd goed en geeft nooit echt het idee dat de besturing soepel is. Daarnaast blijft de meterteller gewoon doortellen als je rensessie over is, en heb je zo maar weinig inzicht of je nou een highscore hebt neergezet of niet. We hebben wel eens betere renspelletjes gezien.
Oeps! CampusCrisis heeft geen trailer. Dames en heren: de eerste en enige iOS game-update Screenshot van de Dag.
Downloaden: CampusCrisis (gratis, universeel, iOS 4.3+)

GU DI CampusCrisis iPad iPhone rennen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2013, 19:40
Categorie Games
Onderwerpen clash of clans, iculture speelt, temple run

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.