Fietsen.123: alle informatie op je iPhone tijdens het fietsen

Fietsen.123 is een handige applicatie voor de fietser die alle informatie bij de hand wil hebben. In de iPhone-app vind je leuke fietsroutes, fietsnieuws, horeca in de buurt, reparatiepunten en oplaadpunten voor je fiets.

Fietsen.123 iPhone app fietsenMooie fietsroutes, een oplaadpunt voor je elektrische fiets of misschien wel even koffie met appelgebak – omdat het zo lekker traditioneel is – onderweg. Fietsen.123 is een informatieve applicatie die je op de weg helpt en houdt met je tweewieler. Het gedraagt zich als een handboek voor fietsers en combineert alle gegevens in een applicatie, waarvoor je overigens wel bereik moet hebben om die te kunnen raadplegen. Om het makkelijk te maken, wordt alle informatie op afstand van je gesorteerd.

Omdat Fietsen.123 alle gegevens van internet haalt, is de applicatie lekker klein om op je iPhone te zetten. Het betekent wel dat je de toepassing even niet kan raadplegen als je – ik noem maar eens wat – in het gebied rond de schotels nabij het Drentse Elp fietst, waar je vriendelijk word verzocht je telefoon in vliegtuigmodus te zetten. Voor de rest is de app een prima compagnon voor onderweg. Fietsen.123 handige plekken in de buurtOp de hoofdpagina kan je meteen naar oplaadpunten, reparatiepunten, horeca en verhuur van fietsen zoeken. Met de zoekfunctie kan je hetzelfde op een andere plaats en met het tabblad Kaart zie je de resultaten niet in een lijst, maar op Google Maps.

De overige optie in de applicatie is het Fietsnieuws. Een snel koppensnellen leert dat er genoeg variatie is in de artikelen: ‘Lichte stijging verkeersdoden onder ouderen in 2011’, ‘Uitslag ANWB e-bike-test van 10 goedkope ebikes’ en ‘top 3 fietsroutes over heuvels’ luiden enkele berichten. De artikelen worden met een tamelijk kleine letter in de app geladen. Als je links aanklikt – bijvoorbeeld van de fietsroutes – word je doorgestuurd naar Safari om de rest te bekijken.

Fietsen.123 is gratis te downloaden. Omdat de app gesponsord wordt door een fietswinkel, zul je die naam regelmatig terugvinden in de app. Het gaat echter niet ten koste van andere fietshandelaren in de regio.

Downloaden: Fietsen.123 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2012, 21:40
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen fietsen, opladen, reparatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.