Ik slaap NOW: iPhone-app laat je snoozen voor Stop Aids NOW

Ik slaap NOW is een nieuwe iPhone-app van de stichting Stop Aids Now. Het is een wekker-app waarbij je 25 cent kan overmaken naar het goede doel op elk moment dat je snooze drukt.

Ik slaap NOW goede doel-app van Stop Aids NowJe kan moeilijk om goede doelen heen. Als ze je deurbel niet gebruiken, overvallen ze je wel met de pieptoon van je wekker. Dat doet Ik slaap NOW, een simpele wekker-applicatie van stichting Stop Aids NOW. Op het moment dat de wekker af gaat met een pushbericht, kan je hem uitdrukken en is er niks aan de hand, of kan je aangeven verder te willen slapen. Dat doe je met de snooze-knop, maar die is verbonden aan een sms’je waarmee je 25 cent overmaakt naar het goede doel.

Ik Slaap NOW uitleg en wekker zettenDoorslapen is doneren. Het kan minder nobel. Overigens heb je nog niet meteen 25 cent overgemaakt als je een keer op snooze drukt. Zodra je die knop hebt geraakt, kom je bij een concept-sms terecht waarmee je een boodschap naar goede doelen-nummer 4333 kan versturen om de 25 cent over te maken, maar je kan die weer net zo makkelijk onberoerd laten en zonder betaling verder slapen. Zo bepaal je in ieder geval zelf hoe vaak je een kwart euro wil doneren.

Het idee van Ik Slaap NOW is niet nieuw. Iets meer dan een jaar geleden deed de Engelstalige app Snooze hetzelfde. Die was verbonden aan het goede doel LetGive, maar werkte qua betaling wat ingewikkelder. Je had een account nodig op de applicatie om daarmee je betaling te bevestigen. Overigens werd de applicatie bij verschijning zowel door ons als door onze lezers in twijfel getrokken en dat bleek niet onterecht: Snooze is inmiddels niet meer te vinden in de (Nederlandse) App Store. Wat dat betreft is het vertrouwenwekkend dat er nu een bekende naam achter een dergelijk initiatief zit.

Downloaden: Ik Slaap NOW! (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 17:39
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen aids, goede doelen, wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.