Festival Ganger: lift mee naar muziekfestivals

De iPhone-app Festival Ganger wil als carpooldienst bemiddelen tussen rijders en meerijders, zodat ze samen van of naar muziekfestivals kunnen reizen.
Peter Zantingh - · Laatst bijgewerkt:

Festival GangerOver drie weken vindt Lowlands weer plaats. Dat betekent dat ongeveer 55.000 muziekliefhebbers naar Biddinghuizen afreizen voor drie dagen muziek, film, comedy, theater en in het gras liggen. We mogen net als vorig jaar weer een officiële Lowlands-app verwachten (waarschijnlijk binnen een week), maar er zijn meer aan Lowlands verwante apps. Zo wil Festival Ganger als carpoolsysteem dienst gaan doen. Niet alleen voor Lowlands; de app heeft ook Pinkpop, Rock Werchter en Oerol voor 2011 alvast ingepland.

Lees ook: Muziekfestival-apps voor iPhone en iPad

Het werkt als volgt: je geeft aan of je rijdt of mee wil rijden, of het om de heen- of terugreis gaat, van waar je vertrekt (of waar je heen wil, bij de terugreis) en hoe laat je wenst aan te komen. Op die manier maak je een icoontje aan op de kaart, zoals ook gebeurt bij liftmee.nl (Festival Ganger maakt gebruik van dezelfde server). Anderen kunnen je carpoolverzoek vanaf nu op de kaart vinden en contact met je opnemen.

Door de slordige taalfoutjes en de ‘kriegelige’ interface maakt Festival Ganger (nog) geen beste indruk. Daarnaast staat of valt de app met het aantal gebruikers; als er slechts drie aanmeldingen zijn en die willen alle drie ‘meerijden’, dan heb je er niets aan. Toen ik het probeerde waren er nog geen andere festivalgangers, maar Lowlands is natuurlijk nog relatief ver weg om nu al een carpool te plannen.

Je ritverzoek wordt opgeslagen onder ‘ritbox’, waar hij door anderen gevonden kan worden. Heeft de app geen directe resultaten voor je, dan krijg je de suggestie je reis te plannen met het openbaar vervoer (9292ov.nl) of een taxi te bellen.

Downloaden: Festival Ganger (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2015, 12:44
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen auto, festival, lowlands, pinkpop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.