Fester Mudd: ode aan LucasArts-adventures op iPad en iPhone

Fester Mudd is het eerste hoofdstuk van een reeks adventuregames die doet denken aan Monkey Island en oude LucasArts-spellen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Fester Mudd iPad iPhone headerAls de naam Guybrush Threepwood je hart sneller laat kloppen, ben je in de wieg gelegd voor een nieuw verhalend avonturenspel dat vandaag op de iPad en iPhone is verschenen. Maar ook als je niet bekend bent met Monkey Island, Indiana Jones of andere oude adventures van met name LucasArts uit het begin van de jaren negentig, is Fester Mudd een kijkje waard. In het spel krijg je als eenzame cowboy een brief van je broer die zegt dat je moet overkomen, omdat hij goud heeft gevonden. De weg daar naartoe is een homage aan oude tekstavonturen en een leuk spel om je hersens op stuk te slaan.

Fester Mudd balk met opties adventuregameIn de meeste zogeheten point & click-avonturengames op de iPad en iPhone tik je ergens willekeurig in beeld en zie je dan of er wat gebeurt of niet. Fester Mudd grijpt terug naar een tijd waarin je de mogelijkheden wat uitgebreider moest verkennen. Links onderin beeld tref je liefst negen commando’s die je kan combineren met alle items die je vindt in het spel en nog kan koppelen aan de items die je bij je draagt. Give, Open, Close, Pick up, Look at, Talk to, Use, Move en Kick zijn de commando’s die je voor je hebt, en daarnaast kan je ook nog lopen met Fester door ergens op de grond te tikken en navigeer je met je vinger in beeld om te zien welke objecten je kan gebruiken.

Fester Mudd: Curse of the Gold is het eerste hoofdstuk van een drieluik. Het is onbekend wat de opvolgers van het spel gaan kosten, maar in onze testsessie merken we dat de vraagprijs van 89 cent voor het eerste deel laag is – ook al is het maar voor een hoofdstuk. Mudd is gemaakt met een grote voorliefde voor het genre, en dat zie je in alle aspecten van het spel terug. In onmogelijke puzzels die in je hoofd blijven malen, maar ook door de pixelbeelden, de animaties en vooral de gesprekken.

Personages in Fester Mudd hebben karakter. Ze proberen niet overdreven grappig te doen, maar het schrijfwerk en het verhaal zitten zo in elkaar dat het lastig is om niet zo nu en dan te grijnzen of hardop te lachen. Fester Mudd is zowel voor de beginner in het genre of de ervaren rot een meer dan geslaagd tekstavontuur.

Downloaden: Fester Mudd (€0,89, universeel, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2013, 11:20
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, point & click

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.