Fantastical agenda-app toont voortaan bezigheden op één dag

Fantastical, de alternatieve agenda-app voor de iPhone, heeft een update gekregen. Voortaan zie je de afspraken van één dag en niet een eindeloze lijst waar je moedeloos van wordt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

fantasticalRaak je in de stress bij het bekijken van je agenda voor komende week? Fantastical heeft daar nu een oplossing voor. De agenda-app heeft een update gekregen waardoor het mogelijk wordt om alleen de afspraken op één dag te bekijken. Het voorkomt dat je verzuipt in afspraken en vergaderingen die nog lang niet aan de orde zijn. Standaard toont Fantastical namelijk een eindeloze lijst met alle afspraken die in de toekomst nog in je agenda voorkomen.

Exchange-gebruikers moeten wel stap terug doen met deze update van Fantastical, want het is niet langer toegestaan om meerdere alerts aan Exchange-afspraken toe te voegen. Dat is een maatregel die door Microsoft is genomen en waar Fantastical zich noodgedwongen bij moet neerleggen. Fantastical heeft ook de afhandeling van uitnodigingen voor terugkerende activiteiten verbeterd. Daarnaast hebben ze ondersteuning voor x-callback-url toegevoegd, een standaardmethode voor iOS-ontwikkelaars om de methodes die ze beschikbaar hebben voor andere apps te documenteren. Het heeft dus niets te maken met terugbellen van contactpersonen uit de agenda. x-callback-url werd al gebruikt door iOS-apps als Google Chrome, Instapaper en Drafts. Er zijn diverse kleine verbeteringen en bugfixes doorgevoerd in de nieuwe versie van de app, zoals een probleem met tijdzones en een probleem met onjuiste tekstkleur.

Fantastical is een app die de standaardagenda probeert te vervangen. Er zitten meer functies in en het ziet er overzichtelijker uit. De makers van Fantastical zitten niet vast aan de beperkingen waar Apple mee zit, waarbij de agenda-app voor een brede doelgroep begrijpelijk moet zijn. Fantastical kan zich daarom ongegeneerd richten op de wat meer gevorderde gebruiker, met functies die je niet in andere apps vindt.

Downloaden: Fantastical (€4,49, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2013, 12:58
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, fantastical

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.