Yoga voor beginners met nieuwe iPhone-app Yogify

Yogify is een nieuwe app van Electronic Arts, waarmee je yogalessen kunt volgen. De app bevat een aantal gratis yogatrainingen, de rest kun je kopen vanuit de app.

yogify homeEA Sports houdt zich niet alleen bezig met spelletjes. Op de Wii lieten ze met Wii Fit al zien dat er ook een markt is voor sportoefeningen en lichaamsbeweging. Yogify is een van de eerste apps waarmee ze dat ook op de iPhone proberen. De app bevat een serie yogalessen op drie verschillende niveaus. Niveau 1, 2 en 3 geeft de moeilijkheidsgraad aan en vervolgens kies je voor Kracht, Balans of Flexibiliteit om bepaalde accenten te leggen bij het uitvoeren van de oefeningen. Yogify is vooral bedoeld om kennis te maken met yoga. Het bevat een serie yogalessen die je gratis kunt uitvoeren, voorzien van foto’s en audio-instructies. Bevalt de kennismaking en wil je doorgaan, dan betaal je €1,79 via een in-app aankoop om een nieuwe bundel met yogalessen te downloaden.

Vooraf kun je aan de hand van foto’s zien welke yogaposes je gaat leren. Op elk niveau zijn gratis yogalessen beschikbaar, zodat je goed kunt inschatten op welk niveau je kunt instappen. In totaal zitten er meer dan 275 yoga-houdingen en 50 trainingen in de app. Als je alle lessen één keer uitvoert ben je 30 uur bezig.

Als je de app installeert, kom je terecht op het eerste tabblad dat niet meer bevat dan een foto van een persoon in yogahouding. Je vindt hier ook een link naar de gratis lessen. Op het tabblad Programs vind je de extra lessen die je kunt downloaden, maar het echte werk begint pas op het derde tabblad: daar vind je de yogalessen die je van plan bent te gaan uitvoeren. Je begint bijvoorbeeld met een reeks zonnegroeten en je ziet meteen dat de les 15 minuten duurt (andere lessen duren 30 of 45 minuten). Er zijn twee manieren om de lessen te volgen: je kijkt naar de plaatjes en voert de oefeningen uit zoals ze worden uitgelegd. Een makkelijker manier is om op de knop ‘beginclass’ te tikken, zodat een stem je door de oefeningen loodst. Een teller bovenin beeld laat zien hoeveel tijd er al verstreken is. Je kunt op elk moment de training stoppen of pauzeren.

yogify 1 yogify 2

Na afloop van de training kun je met een hartje de training toevoegen aan je favorieten. Er verschijnt dan een hartje bij de betreffende training op het tabblad My Classes. De app geeft aan wat de volgende les is, maar geeft geen tijdschema of notificatie als het weer eens tijd is om met yoga bezig te gaan. De app probeert niet alleen je lichaamshouding te verbeteren, maar ook je ademhaling en geestelijk welzijn. EA houdt in de gaten hoe je de app gebruikt; wil je dat liever niet, dan kun je dat via het laatste tabblad uitschakelen.

Er zijn al heel wat yoga-apps op de iPhone verschenen. EA zal het moeten hebben van de bekende naam, de strakke uitvoering en het feit dat ze reclame voor Yogify kunnen maken in andere apps. Een alternatief is Yoga Free met 250 oefeningen.

Downlaoden: Yogify (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2013, 12:30
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen electronic arts, yoga

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.