Factureren op je iPhone met MoneyBird (preview)

MoneyBird brengt een iPhone-applicatie uit waarmee je facturen ook op de iPhone kunt maken. De eerste versie van de iPhone-applicatie is bijna beschikbaar.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Moneybird op de iPhoneAls ondernemer blijft je administratie doen (vaak) een crime. Voor mij in ieder geval wel. Gelukkig zijn er diensten die het mij als ondernemer een stuk makkelijker maken. Een van de diensten is MoneyBird: een dienst waarmee offertes en facturen beheerd kunnen worden. Het team van Moneybird is al enige tijd bezig om hun diensten ook aan te bieden op het iPhone-platform. Met de eerste versie van de iPhone-applicatie kun je zelf je facturen aanmaken en beheren. De ontwikkelaars laten weten nu al bezig te zijn met updates.

Via de applicatie kun je inloggen in je Moneybird-omgeving, waar je een overzicht van je facturen te zien krijgt. Per factuur is de status te zien. Deze kan de status concept, verzonden, verlopen en betaald hebben. Ook zie je aan wie hij gericht is, voor welk bedrag, het factuurnummer en op welke datum hij gemaakt is. MoneyBird biedt in de eerste versie van hun iPhone-applicatie de mogelijkheid om ook facturen te maken. Je hebt niet dezelfde mogelijkheden als de website (zo kun je geen invloed uitoefenen op de template van de jouw facturen), maar de belangrijkste elementen zijn aangebracht. De verschillende factuurprofielen die je ingesteld hebt via de website zijn wel benaderbaar bij het toevoegen van een factuur in combinatie met een contact.

De applicatie is inmiddels in de App Store verkrijgbaar: MoneyBird (gratis).

Je kunt nieuwe contacten aanmaken en de gegevens hiervoor invullen. Via factuurregels kun je jouw factuur inhoud geven met een omschrijving, aantal, BTW-percentage en prijs van de geleverde diensten/producten. Ook kan een korting opgenomen worden. Nadat je de juiste factuurregels ingevoerd hebt kun je ook een persoonlijke boodschap maken met dynamische velden waar nodig, om jouw contact op de juiste manier aan te spreken bij het versturen van de factuur vanuit de iPhone-applicatie.

Via de website kun je facturen dus ook verzenden aan je contacten. Dit kan digitaal, via de post en door ze zelf uit te printen en op de bus te doen. Dit is ook via de iPhone-applicatie mogelijk. Als een factuur eenmaal verstuurd is, kun je herinneringen via de applicatie versturen. Via de website is iDeal-integratie voor elkaar te krijgen. Hiermee heeft je contact de mogelijkheid om vanuit de mail die hij ontvangt, direct met iDeal je factuur te betalen. Dit is (helaas) niet in de huidige versie van de iPhone-applicatie van MoneyBird aanwezig. Facturen die verzonden zijn aan contacten die iDeal actief hebben ingesteld krijgen gewoon wel de mogelijkheid om met iDeal te betalen, daar zit verder geen verschil in. Alle acties die je doet worden gesynchroniseerd met je online account. Op deze manier heb je altijd de juiste gegevens bij de hand als je onderweg bent.

De iPhone-applicatie wordt deze week verwacht. Lid worden van MoneyBird is gratis en de iPhone-applicatie zal ook gratis aangeboden gaan worden in de App Store. De ontwikkelaars hebben aangegeven de eerste updates al op de planning te hebben staan. Zo moet het voor veel gebruikers nog makkelijker worden om de grote stroom aan verstuurde facturen nog makkelijker kunnen beheren. Ook zijn er nu al aanpassingen gepland om de applicatie nog gebruiksvriendelijker te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2010, 22:37
Categorieën Diensten, Financiën
Onderwerpen financieel, gtd, lifehacking, money

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.