Exigo: nieuwe zakelijke iPad-app voor MKB

Exigo is een nieuwe zakelijke iPad-app voor het MKB. Kleine bedrijven en ondernemers kunnen met Exigo verkopen, offertes, taken, facturen en binnenkomende rekeningen beheren.

exigo handenExigo is een nieuwe zakelijke iPad-app voor kleine ondernemers. Heb je een klein bedrijf, dan moet je honderden taken zelf uitvoeren: van verkopen tot factureren en van budgetteren tot projectplanning. Exigo probeert daarbij te helpen, maar is wel sterk op de financiële kant van de zaak gericht. De app bestaat uit vijf onderdelen: Sales, Estimates, Tasks, Bills en Invoices. In de app hou je je verkopen bij, maar je kunt ook meteen transacties uitvoeren zoals het sturen van een factuur per e-mail.

Vraagt een klant om een offerte, dan doe je dat vanuit de app. En wil je weten hoe het zit met inkomsten en uitgaven, dan krijg je in Exigo een overzicht van betaalde rekeningen en rekeningen die nog openstaan. Je krijgt een herinnering zodra het hoog tijd is om te betalen. Exigo kan ook worden gebruikt voor het plannen van taken, maar is op dat punt wat minder uitgebreid. Je zou voor projectplanning beter naar OmniPlan kunnen kijken en voor het plannen van persoonlijke takenlijstjes naar OmniFocus van dezelfde ontwikkelaar.

Exigo bevindt zich in een heel andere prijsklasse: €2,69 voor de app en €1,79 (in-app aankoop) om vanuit de app ook facturen te kunnen sturen. Wil je je bonnetjes kunnen ordenen, dan kost dat nogmaals €1,79. Van de vijf genoemde tabbladen zijn Sales, Estimates en Tasks dus gratis, maar voor Bills en Invoices moet je een in-app aankoop doen. Je hoeft in Exigo geen nieuw account aan te maken. Synchroniseren via iCloud is dan ook niet mogelijk; het maken van een back-up via iCloud overigens wel. Jammer is dat Dropbox niet wordt ondersteund, terwijl Dropbox in kleine bedrijven tamelijk gangbaar is.

exigo zakelijk mkb

In Exigo moet je je bedrijfsgegevens invullen, zoals naam, adres, telefoonnummer en dergelijke. Dat lijkt wat onnodig, maar die informatie kan de app later gebruiken om factuurinformatie te maken. Bij elk onderdeel kun je specifieke informatie invoeren, bijvoorbeeld naam, telefoonnummer, prijs, datum en notities bij een offerte of naam, datum, tijd, locatie en notities bij een taak. Groot minpunt van de app is dat het later moeilijk is om nog aanpassingen te doen. Items die je eenmaal hebt ingevoerd, kun je niet meer zo makkelijk wijzigen. Eventueel kun je een item wissen en daarna opnieuw invoeren. Een andere beperking is dat je een takenlijst niet kan e-mailen, wat onhandig is als je taken wilt delegeren of aan je compagnon doorsturen. Exigo is een internationale app, dus er is niet meteen rekening gehouden met de Nederlandse/Belgische situatie en alle termen zijn in het Engels. Wel kun je je lokale BTW-percentage invoeren.

Downloaden: Exigo (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=Hd1Dz6Hbyq4&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2013, 11:00
Categorie Zakelijk
Onderwerp brandstof

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.