Evian Melotweet-app zet tweets om naar muziek

Evian heeft een Twitter-app uitgebracht waarmee je muziek kunt maken. De app laat tweets als druppels vallen, waarbij obstakels zorgen voor een toon.

evian melotweetWatermerk Evian heeft een iPad-app laten maken die op het eerste gezicht helemaal niets met mineraalwater te maken heeft. De app gaat uit van het idee dat er een melodie verborgen is in je Twitter-tijdlijn. Je ziet de binnenkomende stroom Twitter-berichten als druppels water terwijl er rustgevende muziek op de achtergrond speelt.

Door objecten op het scherm te verslepen kun je zorgen dat de druppels een toon maken, telkens wanneer ze zo’n obstakel raken. Op die manier creëer je je eigen melodie. Volgens de makers past de app goed bij het nieuwe imago ‘Live Young’ dat Evian wil uitstralen. Grappig is dat moederbedrijf Danone ooit begonnen is met iOS door het jaarverslag als iOS-app uit te brengen. De uitgever van deze nieuwe app heeft dan ook de wat ongebruikelijke naam ‘Danone Annual Report’. Maar dat mag de pret niet drukken.

Downloaden: Melotweet by Evian (gratis, iOS 4.0 of hoger)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2012, 10:45
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen muziek, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.