Beveiligingsonderzoeker voegt eigen woorden toe aan Letterpress

Een beveiligingsonderzoeker is er in geslaagd om in Letterpress vals te spelen door eigen woorden toe te voegen. Hiervoor hoefde hij niet te jailbreaken.

Letterpress cheatBeveiligingsonderzoeker Max Veytsman is er in geslaagd om vals te spelen in het woordspel Letterpress, zonder gebruik te maken van een jailbreak. Hij kan zelfbedachte woorden spelen en op deze manier in één beurt een potje winnen. De ontwikkelaar van Letterpress is op de hoogte van manieren waarop je kunt valsspelen, maar het is nog niet duidelijk of er wordt gewerkt aan een update die het probleem oplost.

Bij het spelen van Letterpress ben je beperkt tot de (Engelse) woorden die de game kent. Deze woorden staan in de applicatie, op een plek waar je met bepaalde programma’s zonder gebruik van een jailbreak bij kan. Veytsman schreef een programma dat in staat is om een zelfbedacht woord aan deze bestanden toe te voegen, zodat je deze vervolgens in een potje kunt gebruiken.

Hoewel ontwikkelaar Atebits er van bewust is dat er valsgespeeld kan worden in Letterpress, weten we nog niet of er aan een oplossing wordt gewerkt. In andere woordspellen is het lastiger om het woordenboek aan te passen omdat de gebruikte woorden op een externe server staan. Voor Letterpress zijn er inmiddels ook al een aantal apps in de App Store verschenen, die je helpen met het bedenken van woorden met een aantal gegeven letters.

Downloaden: Letterpress (gratis, met in-app aankoop, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2012, 11:21
Categorie Games
Onderwerp letterpress

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.