Evernote introduceert dit jaar extra beveiligingsmethode

Gebruikers van notitiedienst Evernote kunnen later dit jaar hun account beveiligen met hun mobiele telefoon.

EvernoteEvernote zal het binnenkort mogelijk maken om je account extra te beveiligen met je mobiele telefoon, zoals bij Google ook al het geval is. De mogelijkheid zal optioneel zijn. Geheel zonder reden lijkt de aankondiging niet te zijn: eerder deze maand moesten alle Evernote-gebruikers hun wachtwoord resetten, nadat er een poging was gedaan om de Evernote-servers binnen te dringen.

Evernote zei geen reden te hebben om te denken dat gegevens of documenten van gebruikers zijn onderschept door de hackers. Hoewel bestanden met gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden waren bemachtigd, zijn deze versleuteld en volgens Evernote daarom onbruikbaar. Voor de zekerheid werd er alsnog een wachtwoordreset voor alle gebruikers uitgevoerd. Dat zorgde wel voor zorg onder gebruikers. Door je mobiele telefoon aan je account te koppelen, zou iemand in het bezit van je wachtwoord nog steeds niet zomaar op je account kunnen inloggen.

Hoe de extra verificatie met je mobiele telefoon zal werken is nog niet duidelijk, maar wij denken dat het systeem soortgelijk zal zijn aan dat van Google. Hierbij wordt een sms-bericht met een authenticatiecode verstuurd naar de telefoon van een gebruiker, die nodig is om in te loggen. Een iPhone-app kan ook deze code voor je genereren.

Evernote is een notitiedienst met onder andere een iPhone-app. Een notitie gemaakt in Evernote wordt gesynchroniseerd, waardoor je hem ook op bijvoorbeeld je iPad of computer kunt openen en bewerken.

Downloaden: Evernote (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2013, 12:10
Categorie Productiviteit
Onderwerp evernote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.