Kate Storm: nieuw avonturenspel op iPad

Kate Storm: Escape is een nieuw spel in stijl van The Room, waarin je struint door omgevingen op zoek naar clues en een uitweg,

Kate Storm iPad header adventuregameUitgerekend nu de buitentemperatuur langzaam aangenamer wordt, komt het ene na het andere verhalende avonturenspel uit op de iPad en iPhone. Dit weekeinde bespraken we Cognition Episode 1 al en refereerden we daarin ook nog naar het kunstige The Silent Age. Een andere, gloednieuwe game in het genre is Kate Storm: Escape. Je geniet als de pas afgestudeerde dokter Storm van een vakantie op een zonovergoten eiland, maar dan… is je drankje vergiftigd. Het volgende moment zit je in een kelder tijdens een onweersbui en wéét je dat er iets niet pluis is.

Kate Storm Escape iPad adventureIn tegenstelling tot de eerder genoemde games, is Kate Storm geen traditioneel aangelegde point & click-game, waarin je ruimte na ruimte verkent met het personage in beeld en puzzels oplost met objecten die je vindt. In plaats daarvan hanteert Kate Storm een allegaartje van stijlen. Het verhaal wordt geïntroduceerd met Engelstalige teksten in beeld en om de zoveel stappen zie je een fraai 3D-filmpje. De puzzelactie zelf vindt echter plaats in stilstaande beelden. De ene keer zie je waar je naartoe navigeert met pijlen, de andere keer ontbreken die en raak je makkelijk gedesoriënteerd. Misschien is dat precies de bedoeling van het spel, maar het de wisselvalligheid zorgt voor een wat onsamenhangend gevoel.

Daarmee is Kate Storm niet meteen saai. Al snel tik je je een weg door de kelder waar je belandt na het vergiftigde drankje, en ga je onder sfeervolle geluidseffecten van regen en onweer, op zoek naar clues en je redding. En de beelden van het spel morgen dan wel stilstaan: ze zien er wel fraai uit. Het richtingsgevoel erin laat helaas vaak te wensen over: je drukt snel van de ene naar de andere ruimte, maar optisch lijken ze niet allemaal op elkaar aan te sluiten.

Kate Storm om je heen kijken avontuurKate Storm: Escape is geen beroerd avonturenspel, maar het schept hogere verwachtingen naar aanleiding van de afbeeldingen en promotekst van het spel in de App Store. In werkelijkheid is het een soort Escape the room-spelletje zoals The Room met wat meer vertrekken en aangevuld door sfeervolle filmpjes; niet het volgende verhalende avonturenspel in de stijl van The Silent Age of Cognition.

Downloaden: Kate Storm: Escape (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2013, 10:34
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, point & click, the room

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.