Evernote 7.1: hoofdscherm inrichten en notities op kaart

Evernote is voorzien van update 7.1, op de dag van de release van iOS 7.1? Nieuw zijn zoeken op kaart en het in te delen hoofdscherm.

Evernote 7 voor iOS 7Mag het een voorteken heten voor vanavond? Bij de introductie van iOS 7 bracht Evernote versie 7.0 uit. Kleine updates met typenummer 7.0.1, 7.0.2 en 7.0.3 volgden snel en nu is hier alweer de volgende update, die Evernote versienummer 7.1 geeft. De update heeft twee voorname verbeterpunten ten opzichte van de vorige versies. Zo is het onlangs ingevoerde nieuwe hoofdscherm van de app nu door jezelf in te delen als je een Premium-abonnement op de app hebt.

In dat geval kan je de volgorde van de verschillende vensters op de hoofdpagina veranderen door de blokken te verslepen. Je zet zo bijvoorbeeld de notitieboeken boven de notities, of zet tags prominent bovenin beeld.

Nieuw in Evernote 7.1 voor iPhone en iPad is het venster Plaatsen. Dat geeft je verschillende notities met een locatiebepaling weer op de kaart op de helft van het scherm. Daaronder tref je een zoekbalk om te zoeken op plaats en daar weer onder zie je eigen plaatsen staan uitgeschreven om snel te selecteren. Als je geen gebruik maakt van de locatiefunctie bij je notities, is de nieuwe kaartfunctie overbodig.

Tenslotte heeft Evernote 7.1 twee verbeteringen op het gebied van zoeken aangebracht. Je kan nieuwe opgeslagen zoekopdrachten handmatig aanmaken op het scherm met zoekresultaten. Daarnaast kan je zo’n zoekopdracht weer verwijderen door er naar links over te vegen – een verwijderingshandeling die gemeengoed aan het worden is in apps.

Downloaden: Evernote (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2013, 14:06
Categorie Productiviteit
Onderwerp evernote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.