BlackBerry Messenger voor iOS en Android nu al meer dan 5 miljoen gebruikers

BlackBerry Messenger voor iOS en Android wordt inmiddels door meer dan vijf miljoen mensen gebruikt, zo laat BlackBerry weten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

BBM BlackBerry Messenger iPhoneDe gisteren verschenen iOS- en Android-versie van BlackBerry Messenger is nu al meer dan 5 miljoen keer gedownload. Dit blijkt uit een tweet die BlackBerry vannacht heeft verstuurd. BlackBerry Messenger maakt gebruik van een wachtrij, waardoor niet iedereen tegelijkertijd de app kan gebruiken. Pas zodra je een e-mail van BlackBerry ontvangt kun je met de app aan de slag. In de tweet wordt gesteld dat vijf miljoen gebruikers inmiddels toegang hebben tot BlackBerry Messenger, en dat de volgenden aan de beurt zijn. Dit wijst er op dat er waarschijnlijk een flinke groep gebruikers ook nog in de wachtrij staat en dat het totaalaantal downloaders nog hoger ligt. Update: Ook WhatsApp heeft nieuwe cijfers bekend gemaakt.

BlackBerry Messenger heeft op de iPhone aardig wat concurrentie van bijvoorbeeld iMessage en WhatsApp. Het is daarom goed nieuws voor het mobiele bedrijf dat de app het zo goed doet. Het fikse aantal downloaders hadden we echter kunnen zien aankomen: toen een Android-versie van de app vroegtijdig lekte werd deze in korte tijd meer dan 1 miljoen keer gedownload. De volgende vraag is uiteraard hoeveel van deze nieuwe gebruikers de app ook lang zal gebruiken. Bij de introductie van een nieuwe applicatie zijn er vaak een hoop kijkers die alleen even willen zien waar iedereen het over heeft.

Het wachtrijsysteem van BlackBerry Messenger zagen we eerder al gebruikt worden door de populaire app Mailbox. Door gebruikers geleidelijk toegang te geven kan de ontwikkelaar zijn servers voorbereiden op de grote drukte.

WhatsApp: 350 miljoen gebruikers

Ondertussen zit de populairste instant messaging-app in Nederland en België, WhatsApp, op 350 miljoen maandelijkse gebruikers. Dat maakte directeur Jim Balsamic bekend op een bijeenkomst op Nokia World. Daarmee is de groei nog lang niet uit de inmiddels gratis te downloaden applicatie: in augustus stond de teller nog op 300 miljoen maandelijkse gebruikers.

Downloaden: BBM (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2013, 13:50
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen bbm, blackberry, blackberry messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.