iCulture speelt: Paint it Back, Angry Birds Friends en Disney’s Ghosts of Midwood

Picross op de iPhone en iPad met het leuke Paint It Back, Disney's Ghosts of Midwood en een Halloween-toernooi voor Angry Birds Friends.

ICS Paint It Back header iPhone iPadHalloween levert ons Nederlanders en Belgen misschien geen vrije namiddag of avond op, maar we krijgen het doormiddel van populaire iOS-spelletjes wel steeds beter mee. Disney heeft een apart Farmville-achtig spel voor iPhone en iPad uitgebracht speciaal voor het feest met witte lakens en pompoenen en ook Angry Birds Friends kreeg een Halloween-update. Leuk en lekker neutraal vinden we Paint It Back, een spel dat ‘Picross’ naar iOS brengt.

Angry Birds Friends doet Halloween

ICS Angry Birds Friends iPad iPhoneVogels en vriendenscores, die komen samen in Angry Birds Friends voor iPhone en iPad. Het spelletje heeft tot nu toe niet de zoden aan de dijk gezet die de eerste Angry Birds-spelletjes, maar ontwikkelaar Rovio Mobile geeft het gratis te downloaden deel nog niet. Angry Birds Friends is voorzien van een nieuw toernooi dat je maar tijdelijk kan spelen: het Halloween-toernooi! Die houdt stand vanaf woensdag 23 oktober tot begin november en verdwijnt dan weer als een spook in het licht. Voor de gelegenheid zijn de varkens in stijl aangekleed: zij gaan in de week door het leven als zombies. Nieuw is het custom slingshot: een upgrade van het normale katapult waar je de vogels vanaf werpt. De aparte slingshots moeten de vliegkracht van de vogels vergroten en zo is het natuurlijk makkelijker om een hogere score te halen door de grote mate van destructie die je hebt aangericht. Je betaalt één keer voor het katapult in het spel en houdt hem dan altijd. Zo staat het slingshot kopen voor highscores kopen, hoewel je daarvoor ook nog wel aardig moet richten. Toch jammer.
Downloaden: Angry Birds Friends (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Disney’s Ghosts of Midwood: inhaken

ICS Disney's Ghosts of Midwood iPad iPhoneDisney heeft natuurlijk enkele succesgames op haar naam staan in de App Store met Temple Run Oz en met name de Where’s My Water-games, maar het is alweer even geleden dat de tekenfilmgigant een spel zelf bouwde en uitbracht. Disney’s Ghosts of Midwood is wel een eigen project, al zou het net zo makkelijk een schil van een ander bouwspelletje kunnen zijn. In het spel bouw je een dorp op door huizen te timmeren, groenten te telen en klusjes uit te voeren met de bewoners die in het dorp wonen. Het grote verschil met andere spellen in zijn soort is dat Disney’s Ghost er nogal duister uitziet. Dat heeft ook een reden: je bouwt geen dorp, maar een spookdorp! Disney casht even snel in op Halloween, wat in de Verenigde Staten zo ongekend populair is. Maar dat doet het niet erg met een spel dat overloopt van charme. De eerste missie om een niet aanwezig hek te vinden is al wat raar, maar ook in animaties en missies is het spel een beetje armoedig uitgevoerd. We wijzen je liever naar CastleVille Legends (gratis, universeel, iOS 5.1+) als je een bouwspel met mysterieuze sfeer zoekt, want dit Disney-spelletje met vier soorten in-app valuta om je portemonnee op stuk te slaan, is een stuk minder goed en leuk uitgewerkt.
Downloaden: Disney’s Ghosts of Midwood (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Trailer van de Dag: Paint It Back

ICS Paint It Back iPhone iPadKen je het spelprincipe Picross, dat vorm kreeg in Europa via een spel op de Nintendo DS? Het ziet eruit als een klein Excel-sheet met rijen en kolommen. Aan de zijkant van elke rij en kolom zie je hoeveel vakjes je dient in te kleuren om uiteindelijk een plaatje te maken. Net als in Sudoku is het de kunst dat je snel cijfers herkent waarmee je aan de slag kan. Is een rij 8 vakjes breed en staat er ergens een 8 voor de rij? Dan kan je die alvast invullen. Zo bouw je uit waar je kan tekenen en waar niet. In Paint It Back is dat spelprincipe is een leuk, toegankelijk thema gegoten. Onder geinige muziek en in een simpele tekenstijl zie je dat een spook de schilderijen van een museum leeg haalt. Je moet ze zelf zien terug te ‘schilderen’ met de cijfers bij rijen en kolommen, waarna je beloond wordt met de grappige titel en je net gemaakte compositie in het schilderij. Het spelprincipe wordt erg duidelijk uitgelegd en als de training alsnog te kort is, kan je hulp tijdens het spelen inschakelen. Zo vriendelijk is Paint It Back. Er zijn geen reclames, je hebt geen timers en geen power-ups.

Het spelletje zet wel even een misstap als de velden groter worden dan 12 rijen of kolommen: dan zoomt de applicatie het beeld uit en bedient het een stuk onhandiger. Maar ook dan nog kan je ervoor kiezen de puzzel op te splitsen om beter te behappen. De eerste drie galerieën met elk 10 schilderijen krijg je gratis in het spel, daarna speel je delen vrij voor 89 cent of alles in één keer voor 2,69. Geen onrechtvaardige prijs voor een leuk spelletje met een basis die net zo pakkend is als een Sudoku-puzzel in de gratis krant.
Downloaden: Paint It Back (gratis, €2,69 in-app voor volledige spel, iOS 4.3+)>/strong>

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2013, 17:16
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, disney, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.