Eurovision Song Contest-app net op tijd op iPad uitgekomen

Net op tijd is de officiële applicatie van het Eurovisie Songfestival uitgekomen op de iPad, nadat de app voorheen al voor de iPhone beschikbaar was. Zo komt de toepassing op tijd voor het optreden van Anouk vanavond namens Nederland in de eerste halve finale van het songfestival. Eurovision Song Contest kwam tot stand door de […]

Eurovision Song Contest iPad iPhoneNet op tijd is de officiële applicatie van het Eurovisie Songfestival uitgekomen op de iPad, nadat de app voorheen al voor de iPhone beschikbaar was. Zo komt de toepassing op tijd voor het optreden van Anouk vanavond namens Nederland in de eerste halve finale van het songfestival. Eurovision Song Contest kwam tot stand door de TROS en andere Europese omroepen die zich over de app bogen. Tijdens de uitzending lees je informatie over de artiesten en ja: je kan ook je stem uitbrengen in de app.

Na afloop van elke finale – de tweede halve finale is op donderdag 16 mei, de finale op zaterdag 18 – zie je ook de puntentelling in Eurovision Song Contest voor de iPad en iPhone.

Eurovision Song Contest iPadDe applicatie heeft een bijzondere uitstraling die je misschien niet helemaal verwacht. De tekstvakken zijn zwart en bevatten witte tekst, en de achtergrond is opgeleukt door sterrenhemels. De tekst is ondanks de kleurstelling goed te lezen, al mocht het lettertype wat groter. Belangrijker om te melden is dat de nieuwsartikelen Engelstalig zijn, en dus een vreemde eend in de bijt vormen ten opzichte van de app zelf, waarvan de menu’s en bijvoorbeeld de algemene informatie over het songfestival wel in het Nederlands zijn.

Muziek of muzieksamples beluisteren van de 39 nummers die vanaf vanavond ten gehore worden gebracht, is er niet bij in de app. Je kan wel kijken hoe de liedjes van de landen heten en de nummers kopen in iTunes, maar ook daar is een deel afgeschermd en alleen te horen als je het album koopt.

Downloaden: Eurovision Song Contest (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Met dank aan Cees voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2013, 17:33
Categorie Amusement
Onderwerpen filmen, songfestival, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.