Euro2012: De EK-app van John Heitinga

Euro2012 By Heitinga is de officiële EK 2012-app van verdediger John Heitinga van het Nederlands Elftal. Je leest nieuws, ziet livestanden, bekijkt spelersinformatie en kan een quiz beantwoorden voor punten.

Euro2012 by Heitinga iPhoneGemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar Club Judge, maar ‘brought to you by’ door een vaste verdedigende kracht in het Nederlands Elftal. John Heitinga verleent zijn naam aan Euro2012, een applicatie die uitkwam op de datum van onze grote App Test van EK-apps. Zoals in zoveel vergelijkbare toepassingen, zie je in Euro2012 de poulestanden, krijg je live wedstrijdontwikkelingen mee en zie je de spelersline-ups van de deelnemende landen. Als bijzonderheid is er een quiz-element met een makkelijke quiz, moeilijke variant en de mogelijkheid om zelf vragen in te dienen.

Euro2012 by Heitinga landeninformatieJe komt de app binnen in het alle teams-overzicht waarin je per poule op de landenvlaggen kan drukken om te zien hoeveel gele kaarten, hoeveel rode kaarten en hoeveel doelpunten het land heeft gemaakt op het toernooi. Daaronder zie je de datum van de volgende wedstrijd en de spelersselectie met foto’s en indien beschikbaar, met rugnummers. Bij elke speler zie je vervolgens zijn positie, het aantal optredens, wedstrijden in Euro 2012, doelpunten en kaarten. Op dit moment moet het aantal optredens – interlands – nog ingevoerd worden. Daarnaast zie je zelfs of een speler links- of rechtsbenig is.

Euro2012 by Heitinga livestandDe Live-sectie van de app doet het momenteel natuurlijk nog niet, maar een screenshot in de App Store laat zien dat de applicatie tot op de seconde laat zien wat er gebeurt. Dat gebeurt overzichtelijk onder elkaar en bij elke gebeurtenis staat het land vermeld. Net als de rest van de applicatie, is daarbij gekozen voor een grote letter. De app voelt robuust aan en zet ook zeker niet teveel informatie op een pagina. Dat houdt hem overzichtelijk, ook op pagina’s als Gespeeld, Uitslagen en de Volgende wedstrijden – al had op die laatste de extra druk van een poule-onderverdeling mogen ontbreken.

Euro2012 by Heitinga quizonderdeelHet leukste aan de app is de quiz, waarbij je je kan aanmelden via Facebook of een nieuw account om de scores van jezelf terug te zien in scorelijsten. Je kan meerdere makkelijke en moeilijke quizzes spelen, omdat er meer vragen zijn dan je in een potje zult zien. Sommige vragen zijn helaas te lang om op het scherm te passen. Aan het einde van de quiz zie je hoe lang je erover deed en hoeveel procent van de vragen je goed beantwoordde. Die gegevens kan je ook delen.

Euro2012 By Heitinga is op dit moment al een aardig volledige EK-app met ook een Engelstalige nieuwssectie, maar Club Judge belooft ook foto’s en video’s waarmee je het EK kan volgen. Het grootste minpunt lijkt het ontbreken van live pushnotificaties tijdens de wedstrijden. Als je daar naar op zoek bent, kan je in onze grote App Test: EK 2012-standen en wedstrijden op je iPhone zien welke app voor jou in de wieg gelegd is.

Downloaden: Euro2012 By Heitinga (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2012, 13:20
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen ek 2012, euro-2012, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.