iCulture speelt: Ava’s Quest HD, Alphadia Genesis en Soccerinho

Soccerinho is een fraai voetbalspel voor iPhone en iPad en Ava's Quest HD zal de beginnende Super Mario-fanaten aanspreken.

Soccerinho iPhone iPad headerDe bijnaam van voetbal is the beautiful game. Dat gegeven speelde ongetwijfeld in de hoofden van de ontwikkelaars achter Soccerinho, een prachtig voetbalspel waarin je tegen een bal schopt in de straten van Praag. We spelen ook Ava’s Quest HD, een platformgame die niet alleen om highscores draait. En RPG Alphadia Genesis is een 3D-remake van een echt Japans rollenspel.

Ava’s Quest HD: fraai platformspel

ICS Ava's Quest HD iPhone iPad‘Platformer’ staat op de iPhone en iPad inmiddels wel een beetje gelijk aan een spel waarin je naar een highscore rent, maar er zijn gelukkig nog steeds uitzonderingen. Ava’s Quest is er een in traditionele zin van het woord. Op zijn Mario’s zeg maar. Elk level heeft een duidelijk begin en een einde, wat items om te sparen voor punten en bouwt op in moeilijkheidsgraad naar het einde toe. Het is ook een traditionele platformer in de zin dat je drie hartjes hebt voordat je doodgaat. Dat je op de hoofden van tegenstanders kan springen om ze af te maken. En dat er een tijdslimiet is waaraan je moet voldoen om een level helemaal compleet te spelen. Elk level heeft meerdere doelen waardoor je hem meerdere keren kan spelen. Tijd is er een, maar de diamant vinden ook. En alle munten sparen ook. Omdat Ava’s Quest HD in totaal 30 levels met meerdere sporen om te volgen heeft, wil je de levels die er zijn ook daadwerkelijk compleet spelen. Na het downloaden van dit goed bestuurbare platformspel krijg je vier levels gratis. Wil je de rest ook, dan betaal je eenmalig 1,79 euro.

Downloaden: Ava’s Quest HD (gratis, volledige game €1,79 in-app, universeel, iOS 4.0+)

RPG Alphadia Genesis doet 3D-trucje

ICS RPG Alphadia iPad iPhoneNiet alleen de overbekende Final Fantasy-games zijn vatbaar voor 3D-remakes van oude delen op de iPhone en iPad. RPG Alphadia Genesis bewijst dat hetzelfde lot ook voor minder bekende games kan gelden. Ontwikkelaar Kemco bracht de originele twee Alphadia-games uit op iOS en heeft nu al besloten het eerste deel opnieuw uit te brengen… met 3D-beelden in de gevechten. Het gevolg is een wat gezochte mengelmoes tussen 2D-beelden op de wereldkaart, gedetailleerde 2D-tekeningen in dialogen op het scherm en dan ook nog 3D-personages in de gevechten. Die doen een beetje PlayStation 1-achtig aan trouwens, met niet al teveel detail in hun bewegingen vechtmoves. Alles staat een beetje stil tijdens het beurtelingse knokken, ware het niet dat de camera nog wel een beetje rondzwaait. De opzet van de game is hetzelfde gebleven. Je zet voet in Lagoon, een wereld met twee koninkrijken die door een moord van een kloon tegen elkaar worden opgezet. In het spel dwaal en vecht je met de groep die het onderzoek leidt, en in de lijn van het genre zijn dat natuurlijk een paar krijskinders met regenboogkapsels. Het is een dooddoener van jewelste, maar hij geldt wel: dit is er een voor de liefhebbers van het genre.

Downloaden: RPG Alphadia Genesis (€4,49 met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Soccerinho: first person-voetballer

ICS Soccerinho iPhone iPadMag het een onsje kitscheriger? Een voetbalspel waarin je (net als verschillende flick-spelletjes) door de ogen van de hoofdpersoon tegen een bal schopt is een leuk idee. Maar Soccerinho kleedt het wel heel bont in. Dit is niet een kwestie van schop-maar-raak en zie wat je score is, nee, Soccerinho vertelt het verhaal van een straatschoffie in Praag 1909 dat in alle ellende droomt van een voetbalcarrière. Jawel. Dáárom trap je tegen marktkraampjes, blikken en andere straatobstakels in de prachtig vormgegeven maar wel doodse steegjes en pleintjes. Soccerinho heeft voorlopig 84 levels, maar ontwikkelaar Pavel Platil belooft al vervolguitdagingen. Zoveel levels waarop je vijf sterren kan halen; dat telt best aardig op. En dan hebben we het leukste aan het spel nog niet genoemd. Een balletje trappen met richtingstoets links en vooral de wreef-en-schietknop rechts is namelijk gewoon een leuke bezigheid.

Downloaden: Soccerinho (€4,49 zonder in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2014, 18:45
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.